Magyar Falu Program

________

 

Ünnepi zene – a zene ünnepe

„A világ, ami körül vesz bennünket, változik, folyton változik. S minden perctől el kell válni, s ez az elválás, mint tudjuk, fájdalommal jár. Ezért kell az ünnep, a mindig újra visszatérő ünnep, a visszatérő, de mindig állandó gondolataival, mozdulataival. Az ünnep a változó világban a megrögzített pillanat. „

 Hegedűs Géza gondolataival, az Ország Közepe Többcélú Kistérségi Társulás nevében köszöntötte Zsírosné Pallaga Mária, az Ország Közepe Többcélú Kistérségi Társulás alelnöke  a vendégeket március 15-én a Dabas-Diego Sportcsarnokban.

Ezután Pálinkásné Balázs Tünde, Dabas város alpolgármestere mondott köszöntőt a város nevében, amelyben kiemelte az ünnep, valamint a béke és a megértés fontosságát.

Az alelnök asszony elmondta, hogy két esztendővel ezelőtt – felismerve a kistérségi zenei (elsősorban fúvószenei) hagyományok megőrzésének felelősségét, az Ország Közepe Többcélú Kistérségi Társulás úgy határozott, hogy pályázatot nyújt be az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program  IV. tengelyének (a LEADER programnak) az intézkedésére, s így zenekari fejlesztést valósít meg a kistérségben. A projektből kivette részét a Dabasi Kossuth Művelődési Központ által szervezett Kistérségi Közkincs Kerekasztal is, amelynek segítségével több településen nyílt lehetőség zenekari bemutatkozásra.

Az elnyert mintegy négymillió forintos támogatást a kistérségi együttes felszerelésére fordították. Új hangszerek, kották és formaruha beszerzése, valamint rengeteg gyakorlás és próba után a Kistérségi Fúvószenekar számot ad arról, hogy méltón őrzi a zenei hagyományokat.

A zenekar tagjai valamennyien magasan képzett zenészek. Közülük sokan több évtizedes pályát tudhatnak már maguk mögött, muzsikusok generációit nevelték fel. Nekik is óriási élmény, hogy régi tanítványaikkal dolgozhatnak együtt. A zenekar művészeti vezetője: Tóth Antal.


One Reply to “Ünnepi zene – a zene ünnepe”

  1. Nagy Lászlóné

    Felejthetetlen élmény volt az az összhang, amit a Ország Közepe Többcélú Kistérségi Társulás zenekara produkált. Gratulálok nekik. További eredményes munkát, sok sikert.

Comments are closed.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.