Magyar Falu Program

________

 

Folyik a Hernádi Pitypang Óvoda belső felújítása

Gőzerővel zajlik a Hernádi Pitypang Óvoda alsó szintjének felújítása. A régóta esedékes munka végrehajtását az Önkormányzat a dabasi székhelyű Infra-Flash Kft-től és a hernádi Herko-Bau Kft-től rendelte meg.

Az első feladat a teljes villanyszerelés volt, hiszen a csoportszobák közül kettőben kb. 50 éves, a másik kettőben pedig 40 éves vezetékek húzódtak a falban. Az eredmény mindenkit elkápráztatott. A tökéletes elektromos terv alapján az Infra-Flash Kft. átvezetékezte és új szerelvényekkel látta el az alsó szintet. A lámpák, villanykapcsolók, konnektorok is újak.

Valószínűleg az ovisok örülni fognak annak is, hogy a vizes helyiségekben önműködően kapcsolódik fel a világítás és áramszünet esetén bekapcsol egy vészvilágítás, amely elég feltűnő lesz a falon. Az ajtók felett található “menekülő emberen” is elidőzik majd a pillantásuk. A legfontosabb azonban az, hogy biztonságos lesz az elektromos hálózat. A munka értéke bruttó 11.988.800 Ft.

A többi felújítási munkát a Herko-Bau Kft. végzi, akik kijavítják a falat a villanyszerelők után, szépen lefestik, kicserélik a csoportszobák régi, kopott ajtaját és vadonatúj műanyag burkolattal látják el a 3. és a 4. csoportszobát. A munka értéke 6.055.220 Ft.

A beruházás augusztus 21-re elkészül, az óvodások pedig a takarítás után, augusztus 31-én, az ovis ballagáson vehetik birtokba. A Hernádi Pitypang Óvoda alsó szintjének felújítását Hernád Nagyközség Önkormányzata önerőből hajtja végre.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.