Magyar Falu Program

Programajánló

________

 

Széchenyi Terv Plusz

Hernádi iparterület elérhetőségének javítása kerékpárút létesítéssel

A projekt azonosítószáma: TOP_Plusz-1.2.1-21-PT1-2022-00060

A kedvezményezett neve: Hernád Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Hernádi iparterület elérhetőségének javítása kerékpárút létesítéssel

A vissza nem térítendő támogatás összege: 290 382 511 Ft
                                                       mértéke: 100 %

A projekt leírása: A projekt keretében egy 1,7 km hosszú kerékpárút építése valósul meg, amely Hernád nagyközség központját köti össze a település ipari területével, amelyen és amely mentén számos vállalkozás működik. Hivatásforgalmú kerékpárút jön létre, amely hozzájárul a vállalkozások jobb megközelíthetőségéhez, valamint biztonságosabb közlekedést biztosít azoknak, akik kerékpárral járnak dolgozni. Biztonságot jelent továbbá az autósoknak is, akik (főleg az út külterületi részén) gyakran szembesülnek kevéssé jól látható kerékpárosok jelenlétével. A kerékpárút hozzájárulhat az érintett közterületek környezettudatos, család-és klímabarát megújításához, hiszen lehetővé teszi a gépjárművek kerékpárra cserélését is. A kerékpárút hozzájárul továbbá a szabadidő hasznos eltöltéséhez is. A létesülő kerékpárút mellett napelemes lámpák biztosítják í tájékozódáshoz szükséges fényt és a biztonságos közlekedést.

Várható befejezése: 2023. december 31.

Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése

A projekt azonosítószáma: TOP_Plusz-3.3.1-21-PT1-2022-00049

A kedvezményezett neve: Hernád Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Hernádi iparterület elérhetőségének javítása kerékpárút létesítéssel

A vissza nem térítendő támogatás összege: 515 367 619 Ft
                                                        mértéke: 100 %

A projekt leírása:  A támogatásból a Hernádi Pitypang Óvoda fejlesztése valósul meg. A projekt révén nem jön létre új férőhely, hanem a meglévő férőhelyek válnak biztonságosabbá, komfortosabbá. Az óvoda tornaszobát, új vizesblokkokat, fejlesztő és orvosi szobát kap, amelyek a 21. század követelményeinek megfelelővé teszik az intézményt. Két új csoportszoba épül meg a földszinten, ezzel lehetővé válik az, hogy a jelenleg emeleten működő két csoport új elhelyezést kapjon. Az épületen kívül parkoló kialakítására kerül sor. A projekt az Óvodai infrastruktúra fejlesztését és eszközbeszerzést is tartalmaz. A projekt hozzájárul a társadalmi különbségek csökkentéséhez, a mindenkinek egyenlő esélyű hozzáférés biztosításához, és a gyermekek kompetencia fejlesztéséhez. A projekt közvetlen, fő célcsoportja elsősorban az intézményben lévő gyermekek és nevelők, közvetett célcsoportja a gyermekek szülei, és a település lakossága.

Várható befejezése: 2024. augusztus 31.

 

Helyi szociális infrastruktúra fejlesztése Hernádon

A projekt azonosítószáma: TOP_Plusz-3.3.2-21-PT1-2022-00015

A kedvezményezett neve: Hernád Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Helyi szociális infrastruktúra fejlesztése Hernádon

A vissza nem térítendő támogatás összege: 237 028 184 Ft
                                                        mértéke: 100 %

A projekt leírása: Hernád Nagyközség Önkormányzata jelen projektjének célja a Hernádi Alapszolgáltatási Központ új épületének kialakítása. A projekt infrastruktúra fejlesztést és eszközbeszerzést is tartalmaz.

A projekt hozzájárul a társadalmi leszakadással veszélyeztetett csoportok helyzetének javítására irányuló programok végrehajtásához szükséges intézményi háttér kialakításához, a foglalkoztatottsági szint növeléséhez, a családi terhek és az életminőséget javító, önálló életvitelt támogató új szolgáltatások indulásához.

A gyermekjóléti alapellátások fejlesztése hozzájárul a szolgáltatások megerősítéséhez, a magasabb minőségű szolgáltatáshoz való jobb lakossági hozzáféréshez, a gyermekek családjukban történő nevelkedésének biztosításához.

A projekt közvetlen, fő célcsoportja elsősorban az intézményben lévő gyermekek és dolgozók, közvetett célcsoportja a gyermekek szülei, és a település lakossága.

A tervezett épületben irodák és tárgyaló kapott helyet, továbbá egy terápiás fejlesztő szoba is. Az épület nyeregtetős, utcai véghomlokzata oromfalas, a többi felületen kontyoltak. Főként fehérre vakolt falfelületek, natúr klinkertégla színű ill. vakolt lábazat, valamint látszó faszerkezetek jellemzik, piros színű cserépfedéssel héjalt. Az épület nem alápincézett. Az épület földszintes kialakítású. Az L alakú épületben kapott helyet a három iroda, a váróterem, a kapcsolódó kétnemű és akadálymentes vizesblokkokkal ellátott mosdóhelyiség, a takarítószer tároló, két raktár, teakonyha, a gépészeti helyiség, terápiás szoba, egy nagy alapterületű tárgyaló, valamint közlekedő. Az épület akadálymentesen megközelíthető.

Várható befejezése: 2024. december 31.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.