Magyar Falu Program

Programajánló

________

 

Széchenyi Terv Plusz – Helyi szociális infrastruktúra fejlesztése Hernádon

Helyi szociális infrastruktúra fejlesztése Hernádon

A projekt azonosítószáma: TOP_Plusz-3.3.2-21-PT1-2022-00015

A kedvezményezett neve: Hernád Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Helyi szociális infrastruktúra fejlesztése Hernádon

A vissza nem térítendő támogatás összege: 237 028 184 Ft
                                                        mértéke: 100 %

A projekt leírása: Hernád Nagyközség Önkormányzata jelen projektjének célja a Hernádi Alapszolgáltatási Központ új épületének kialakítása. A projekt infrastruktúra fejlesztést és eszközbeszerzést is tartalmaz.

A projekt hozzájárul a társadalmi leszakadással veszélyeztetett csoportok helyzetének javítására irányuló programok végrehajtásához szükséges intézményi háttér kialakításához, a foglalkoztatottsági szint növeléséhez, a családi terhek és az életminőséget javító, önálló életvitelt támogató új szolgáltatások indulásához.

A gyermekjóléti alapellátások fejlesztése hozzájárul a szolgáltatások megerősítéséhez, a magasabb minőségű szolgáltatáshoz való jobb lakossági hozzáféréshez, a gyermekek családjukban történő nevelkedésének biztosításához.

A projekt közvetlen, fő célcsoportja elsősorban az intézményben lévő gyermekek és dolgozók, közvetett célcsoportja a gyermekek szülei, és a település lakossága.

A tervezett épületben irodák és tárgyaló kapott helyet, továbbá egy terápiás fejlesztő szoba is. Az épület nyeregtetős, utcai véghomlokzata oromfalas, a többi felületen kontyoltak. Főként fehérre vakolt falfelületek, natúr klinkertégla színű ill. vakolt lábazat, valamint látszó faszerkezetek jellemzik, piros színű cserépfedéssel héjalt. Az épület nem alápincézett. Az épület földszintes kialakítású. Az L alakú épületben kapott helyet a három iroda, a váróterem, a kapcsolódó kétnemű és akadálymentes vizesblokkokkal ellátott mosdóhelyiség, a takarítószer tároló, két raktár, teakonyha, a gépészeti helyiség, terápiás szoba, egy nagy alapterületű tárgyaló, valamint közlekedő. Az épület akadálymentesen megközelíthető.

Várható befejezése: 2024. december 31.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.