Magyar Falu Program

Programajánló

________

Hernádikum

A Települési Értéktárról általában

2012. április 2-i ülésén fogadta el az Országgyűlés a Magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvényt (Htv.). Megalkotásának célja az országos és helyi értékek tudatosítása, számbavétele és védelmének biztosítása volt. A jogszabály az önkormányzatokra kötelező feladatot nem rótt, csupán lehetőségként ajánlotta a helyi (települési) értéktárak létrehozását, amely a megyei, az országos és a külhoni értéktárakkal együtt képezne egységes egészet.

Képviselő-testületünk 2017. november 27-én megtartott ülésén létrehozta Hernád Települési Értéktárát,amelynek összegyűjtött darabjait ezen az oldalon találják meg az érdeklődők.
A Települési Értéktár megalakításáról szóló képviselő-testületi határozat:160/2017.(XI.27.) képviselő-testületi határozat.

(A Hernádikum Települési Értéktár minden elemére vonatkozik, hogy saját célra változatlan formában felhasználható. Üzleti felhasználása minden esetben a szerzők és/vagy Hernád Nagyközség Önkormányzatának engedélyéhez kötött. Ha idéz vagy képeinket használja a munkája vagy tanulmányai során kérjük, hogy a szerzőt tüntesse fel. Köszönjük.)

 

Emberek

 

Könyvek, dokumentumok

 

 

Épített környezet, képzőművészeti értékek

 

Szokások, rendezvények


Természeti értékek

 

 

Közérdekű elérhetőségek (MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23. id. Dormány József, a hernádi állomásfőnök és a felesége (1958. június 25.)