Hernádikum

A Települési Értéktárról általában

2012. április 2-i ülésén fogadta el az Országgyűlés a Magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvényt (Htv.). Megalkotásának célja az országos és helyi értékek tudatosítása, számbavétele és védelmének biztosítása volt. A jogszabály az önkormányzatokra kötelező feladatot nem rótt, csupán lehetőségként ajánlotta a helyi (települési) értéktárak létrehozását, amely a megyei, az országos és a külhoni értéktárakkal együtt képezne egységes egészet.

Képviselő-testületünk 2017. november 27-én megtartott ülésén létrehozta Hernád Települési Értéktárát,amelynek összegyűjtött darabjait ezen az oldalon találják meg az érdeklődők.
A Települési Értéktár megalakításáról szóló képviselő-testületi határozat:160/2017.(XI.27.) képviselő-testületi határozat.

(A Hernádikum Települési Értéktár minden elemére vonatkozik, hogy saját célra változatlan formában felhasználható. Üzleti felhasználása minden esetben a szerzők és/vagy Hernád Nagyközség Önkormányzatának engedélyéhez kötött. Ha idéz vagy képeinket használja a munkája vagy tanulmányai során kérjük, hogy a szerzőt tüntesse fel. Köszönjük.)

 

Emberek

 

Könyvek, dokumentumok

 

 

Épített környezet, képzőművészeti értékek

 

Szokások, rendezvények


Természeti értékek

 

 

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.