Magyar Falu Program

________

 

Kutyavilág

Az elmúlt időszakban jelentős számú panaszbejelentés, észrevétel érkezett a polgármesteri hivatalhoz a kóborló ebekkel kapcsolatban.

Önkormányzatunk a jogszabályok által előírt kötelezettségének eleget téve, szerződést kötött a gyepmesteri feladatok elvégzésére Aranyi János egyéni vállalkozóval, biztosítva ez által a településünk belterületén a kóborló ebek rendszeres befogását. A hatékonyabb védekezés és probléma megoldás érdekében a fentieken kívül Hivatalunk felvette a kapcsolatot állatvédő szervezetek munkatársaival is.

Több „ötlet” is érkezett a probléma megoldására, többek között az, hogy lövessük ki vadásszal a kutyákat. A jelenleg hatályos vadászati törvény előírja, hogy a vadászatra jogosult (vadőr, vadásztársaság) a vadászati területén sem ejtheti el a gazdája irányításán és ellenőrzésén kívülre került vagy egyéb okból kóborló kutyát, macskát.

Minden rendelkezésünkre álló eszközzel, arra törekszünk, hogy a hatályos jogszabályok betartása mellett, a kialakult helyzetet megoldjuk, a közterületre kerül kutyák begyűjtését a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban elvégezzük, amihez azonban jelentős lakossági összefogásra is szükség van.

Az állattartásról szóló 11/2004. (VIII. 9.) számú önkormányzati rendelet 7. §-a előírja, hogy az eb tulajdonosa köteles gondoskodni, hogy a kutyája felügyelet nélkül közterületre, más tulajdonában lévő ingatlanra ne juthasson.

Mindannyiunk érdeke, hogy az ebek által okozott esetleges baleseteket, károkat és bosszúságokat megelőzzük, a már kialakult állapotokat közös erővel megoldjuk, és ennek érdekében lépéseket tegyünk, összefogjunk. Kérjük, segítsék munkánkat, mert mindannyian tudjuk: a kutyák csak áldozatai a helyzetnek, a fő problémát azok a lelkiismeretlen emberek okozzák, akik nem úgy tartják őket, ahogyan kell, ezzel pedig veszélyeztetik a községben élőket.

Hernádi Polgármesteri Hivatal


One Reply to “Kutyavilág”

  1. Horváth Ildikó

    Említve van , hogy állatvédő szervezetekkel vették fel a kapcsolatot, kíváncsi lennék, hogy melyikkel, mert én egyetlen állatvédőt ismerek ott, meg is nevezem Kolák Anikó, aki csak az idei évben legalább 45 kutyát fogott be a községben pár civil állatvédő segítségével! És ezek az állatok bizony megmenekültek az elaltatástól, ami Aranyinál sajnos nincs biztosítva! Kérdezem én, hogy akkor miért nem egy állatvédővel szerződik le az Önkormányzat és miért nem az Ő munkáját segítik, hisz leírják levelükben is, hogy kilőni nem szabad egy állatot sem törvényi előírásnak megfelelően, de azt szabad, hogy az egészséges kutyákat elaltatják adott esetekben?

Comments are closed.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.