Magyar Falu Program

Programajánló

________

 

Ünnepség gyalogátkelőhely átadással

Március 14-én még kegyesek voltak az égiek, amikor az 1848/49-es forradalom kitörésének 170. évfordulóját ünnepeltük a hernádi Főtéren. Kellemes szellő fújdogált, bágyadtan sütött a nap, kellemes volt a hőmérséklet. Az ünnepi műsor ismét felemelő volt, köszönhetően az azt előadó negyedik osztályosoknak és a község néptáncosainak.

Pogácsás államtitkár úr és községünk polgármestere átadja a zebrát. Fotó: Kallós

Az ünnepségen Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára mondott beszédet. A műsor után került sor az elkészült gyalogátkelőhely átadására. A Fő utca és a Köztársaság út sarkán létesült ez az új, forgalmat szabályozó létesítmény. Sokak kívánsága teljesült március 14-én. Azoké leginkább, akik sokszor kelnek át itt, a parknál az úton, s akik úgy érezték, hogy az autósok nem mindig figyelnek oda a gyalogosokra.

 

Mostantól bizonyára más lesz a helyzet. A zebra már “működik”, azonban teljes forgalomba helyezésére csak a Közlekedési Hatóság engedélye után lesz lehetőség. Addig is szokjuk az új rendet. Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy – bár a forgalomba helyezési engedélyre még várni kell-, a gyalogátkelőhelyre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a már forgalomba helyezettekre!

A gyalogátkelőhely a 1717. számú Kormányhatározat által biztosított 4,5 millió forintos támogatás felhasználásával készült el.

               
Még több képet a Képtárban talál!

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23. Szluka István 1962.