Magyar Falu Program

________

 

Véget értek a Nyitott Galéria építési munkái

Önkormányzatunk 2022-ben támogatási kérelmet nyújtott be a Magyar Falu Programon belül meghirdetett Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése  – 2022 című pályázati kiírásra. Célunk a Hamvas Béla Művelődési Ház és Könyvtár Nyitott Galériája megépítése volt. A pályázat sikeres volt, 34 937 127 Ft támogatást nyertünk el.

Az építésre kiírt beszerzési eljárásban a munka elvégzésére a legjobb ajánlatot a Cs&Cs Kft. adta. Idén májusban láttak hozzá a feladat megoldásához és június 30-ra elkészült az igazán tetszetős építmény.

“Inspiráció Kultúra Közösség
Ez a három kifejezés adja a gerincét a Nyitott Galéria nevet viselő közösségi térnek, mely szabadon látogatható, napszaki megkötés nélkül.
Közösség
A Nyitott Galéria egy hely, ahol a serdülők, a fiatal felnőttek összejöhetnek, beszélgethetnek, bandázhatnak, kikapcsolódhatnak, közben zenét hallgathatnak, játszhatnak. Ők a jövő nemzedéke, a helyi települési, hosszú távú fejlődés hajtóereje, ezért is fontos egy tér biztosítása, ahol a közösségi kohéziót fejleszthetik, mi-közben a kulturális látóterüket is szélesíthetik.
Kultúra
A technológiai-technikai fejlődés hatására az Y és Z generáció mindennapjaiban a kultúra fogyasztási tere megváltozott, egyre inkább a virtuális térbe helyeződött át. A kisebb művelődési házak, kulturális intézmények közönsége országos viszonylatban is öregszik, a két említett generáció döntő hányada, ha fel is keresi a közművelődési intézményeket, nem a szabadidő hasznos eltöltése céljából teszi.
Azonban, a virtuálisan, a mai modern, innovatív környezethez szokott fiatalok a vonzó közeget biztosító Nyitott Galériában miközben barátaikkal találkoznak, szabadtéri kiállításokat tekinthetnek meg, elgondolkodtató idézeteket olvashatnak, így csempészve vissza fizikailag is a kultúrát, a művészet csendesen, szinte észrevétlenül a mindennapjaikba” – írta róla megálmodója, Berczi Edit, a Hamvas igazgatója.

A Nyitott Galéria átadására 2023. augusztus 5-én kerül majd sor. Addig az elkészült teret még el kell látni megfelelő berendezéssel, hogy el tudja látni feladatát. Az átadóig türelmüket kérjük!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Nyitott Galériába SEMMILYEN járművel (gépkocsi, motor, roller) nem szabad behajtani, az kizárólag gyalogosan látogatható!

 

 

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.