Magyar Falu Program

________

 

Vasúti hírek

MÁV
A továbbiakban a Közép-Magyarországi Regionális Közlekedésszervezési Iroda tájékoztatását olvashatják a vasúti közlekedés jövő évi változásairól:

Hosszú évek óta először érdemi változás várható a vasúti közlekedésben a 142 sz. Budapest-Lajosmizse vonalon. Az évközben forgalomba állt Desiro vonatokon túl újdonság lesz, hogy a 2010/2011. vasúti menetrendi évben – a délután óráktól estig – bevezetésre kerül az ütemes menetrend. Az ütemesség bevezetésével a vonatok indulási és érkezési ideje könnyebben megjegyezhető lesz.

A Budapestről kifelé közlekedő vonatok 12:18 perctől kezdve 21:18-ig, minden óra 18 perckor indulnak a Nyugati pályaudvarról.

Lajosmizséről Budapestre közlekedő vonatok 13:47-től 19:47-ig, minden óra 47 perckor indulnak.

Azok a vonatok, amelyek nem illeszkednek az ütemességbe (az egész napra vonatkozó ütemes menetrend a jelenlegi pályaállapotok miatt nem megvalósítható), néhány perc eltéréssel az idei évnek megfelelő menetrend alapján közlekednek.

Az eddig Lajosmizséről 3:05-kor induló, Ócsáig közlekedő vonat, illetve az Ócsáról 4:11-kor Budapest felé közlekedő vonat a következő évtől, Lajosmizséről 2:48-kor indul és Budapest-Nyugati pályaudvarig fog közlekedni, érkezési idő 4:42 lesz. Ennek köszönhetően az ócsai átszállás megszűnik, Lajosmizséről közvetlenül is el lehet majd jutni a fővárosba a hajnali órákban.

A vonalon közlekedő vonatok száma nem változik, jövőre – naponta – Budapestről 16, ellenkező irányba 17 vonat fog közlekedni.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.