Sajtóközlemény az óvodai projekt indulásáról

Hamarosan megkezdődnek a Hernádi Pitypang Óvoda bővítési munkálatai

Hernád Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület-és településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül a „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” tárgyú felhívásra. A „Hernádi Pitypang Óvoda átalakítása és fejlesztése elnevezésű pályázat a TOP_PLUSZ-3.3.1-21.-PT1-2022-00049 azonosítószámot kapta. A benyújtott pályázat pozitív elbírását követően az Önkormányzat által elnyert támogatás összesen 515.367.619 Ft.

A projekt fizikai megvalósítása 2023. szeptemberében megkezdődik és a tervek szerint legkésőbb 2024. december 31-én befejeződik.

A projekt keretében a Hernádi Pitypang Óvoda, amely Hernádon, a Fő u. 144. szám alatt található, két új csoportszobát és egy fejlesztő szobát, valamint egy tornaszobát kap, amelyek mellé megépül a szükséges számú vizesblokk és az előírt kiszolgáló helyiségek.

Hernád dinamikusan fejlődő település, ahol évente sok gyermek születik, de a beköltöző családok számára is vonzó hely. A 21. századi követelményeknek megfelelő óvoda régi vágya az Önkormányzatnak, hiszen fenntartóként már az elmúlt öt évtizedben is legfontosabb feladatai közé sorolta az Óvoda zavartalan működésének biztosítását.

A fejlesztés eredményeként modern, minden igényt kielégítő és minden előírásnak megfelelő épület jön létre, amely tökéletesen támogatja a benne folyó kiemelkedő pedagógiai munkát.

A projektről bővebb információt a https://www.hernad.hu/szechenyi-terv-plusz-gyermeknevelest-tamogato-human-infrastruktura-fejlesztese/ oldalon olvashatnak.

Hernád Nagyközség Önkormányzata

 

 

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.