Magyar Falu Program

Programajánló

Nincsenek közelgő események

Hasznos hírek

Sajnos megint elmarad a búcsú

Tisztelt hernádiak!

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020.(XI.10.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) jelenleg hatályos rendelkezései szerint sportrendezvény és jegy megváltásával látogatható kulturális esemény kivételével tilos rendezvényt, gyűlést szervezni, tartani.

Sport- illetve kulturális rendezvényen nézőként, kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. A rendezvény szervezője köteles annak a nézőnek a belépését megtagadni, valamint belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát a Korm. rendeletben meghatározattak szerint nem igazolja.

A Korm. rendelet 12.§-a a szabadidős létesítményekre – mozi, uszoda, állatkert, vadaskert, vidámpark stb. – vonatkozóan is előírja, hogy azokat kizárólag koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja.

Az elmúlt napokban több kérdés érkezett a hernádi búcsú megrendezésével kapcsolatban. A Korm. rendeletben foglaltak szerint a mozgó vidámpark nem tartozik a szabadidős létesítmények közé. A búcsú megrendezése Hernádon – mozgó vidámpark és ahhoz kapcsolódó kirakodóvásár – nyílt területen történik, ahol a rendezvény szervezője nem tud eleget tenni a jogszabályban előírt ellenőrzési kötelezettségének.

Fentiek miatt a május 23-i hernádi búcsú ebben az évben is elmarad.

Kérem, megértésüket és kitartásukat! Bízom abban, hogy a járvány adatok javulásának köszönhetően lesz lehetőségünk programok szervezésére.

Hernád, 2021. 05. 18.

Zsírosné dr. Pallaga Mária
polgármester

 

 

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.
Betumeret