Magyar Falu Program

________

 

Sajnos megint elmarad a búcsú

Tisztelt hernádiak!

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020.(XI.10.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) jelenleg hatályos rendelkezései szerint sportrendezvény és jegy megváltásával látogatható kulturális esemény kivételével tilos rendezvényt, gyűlést szervezni, tartani.

Sport- illetve kulturális rendezvényen nézőként, kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. A rendezvény szervezője köteles annak a nézőnek a belépését megtagadni, valamint belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát a Korm. rendeletben meghatározattak szerint nem igazolja.

A Korm. rendelet 12.§-a a szabadidős létesítményekre – mozi, uszoda, állatkert, vadaskert, vidámpark stb. – vonatkozóan is előírja, hogy azokat kizárólag koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja.

Az elmúlt napokban több kérdés érkezett a hernádi búcsú megrendezésével kapcsolatban. A Korm. rendeletben foglaltak szerint a mozgó vidámpark nem tartozik a szabadidős létesítmények közé. A búcsú megrendezése Hernádon – mozgó vidámpark és ahhoz kapcsolódó kirakodóvásár – nyílt területen történik, ahol a rendezvény szervezője nem tud eleget tenni a jogszabályban előírt ellenőrzési kötelezettségének.

Fentiek miatt a május 23-i hernádi búcsú ebben az évben is elmarad.

Kérem, megértésüket és kitartásukat! Bízom abban, hogy a járvány adatok javulásának köszönhetően lesz lehetőségünk programok szervezésére.

Hernád, 2021. 05. 18.

Zsírosné dr. Pallaga Mária
polgármester

 

 

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.