Magyar Falu Program

________

 

Önálló épületet kap a Hernádi Alapszolgáltatási Központ


Hernád Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület-és településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül a „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” tárgyú felhívásra. A „Hernádi Alapszolgáltatási Központ építése” elnevezésű pályázat a TOP_PLUSZ-3.3.2-21.-PT1-2022-00015 azonosítószámot kapta. A benyújtott pályázat pozitív elbírását követően az Önkormányzat által elnyert támogatás összesen 237 028 184 Ft.

A projekt fizikai megvalósítása 2023. decemberében megkezdődik és a tervek szerint legkésőbb 2024. november 30-án befejeződik.

A projekt keretében a Hernádi Alapszolgáltatási Központ kap önálló épületet Hernádon, a Fő u. 129. szám alatt található ingatlanon. A fejlesztés önálló épület létrehozása az intézmény számára. Egy olyan 176.9 m2 hasznos alapterületű épület készül, amely bázis biztosít a szociális munkát végzők számára. Az épületben irodák és tárgyaló kapott helyet, továbbá egy terápiás fejlesztő szoba is. Az épület földszintes kialakítású. Az L alakú épületben kapott helyet a három iroda, a váróterem, a kapcsolódó kétnemű és akadálymentes vizesblokkokkal ellátott mosdóhelyiség, a takarítószer tároló, két raktár, teakonyha, a gépészeti helyiség, terápiás szoba, egy nagy alapterületű tárgyaló, valamint közlekedő. Az épület akadálymentesen megközelíthető, energiahatékony kialakítású.

A 2017 óta önállóan működő Hernádi Alapszolgáltatási Központ a helyi szociális háló alapintézménye. Ellátja a házi segítségnyújtási, gyermekjóléti, szociális étkeztetési, jelzőrendszeres segítségnyújtási feladatokat. Emellett ehhez az intézményhez tartozik a Csicsergő Bölcsőde és a tanyagondnoki szolgálat is. Munkájukat jelenleg a Hernádi Polgármesteri Hivatal épületében látják el.

A fejlesztés eredményeként modern, minden igényt kielégítő és minden előírásnak megfelelő épület jön létre, amely tökéletesen támogatja a benne és segítségével folyó szociális munkát.

A projektről bővebb információt a https://www.hernad.hu/szechenyi-terv-plusz-helyi-szocialis-infrastruktura-fejlesztese-hernadon/ oldalon olvashatnak.

 

 

 

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.