Magyar Falu Program

________

 

Nyári gyermekétkeztetési program

Hernádi önkormányzat – amióta pályázni lehet rá – minden évben biztosítja az ingyenes étkezést a nyári szünet idejére a rászoruló gyermekek részére.

Az elmúlt években különböző formában valósítottuk meg nyáron a gyermekek étkeztetését: volt, amikor ételhordóban vitték  el a meleg ételt, másik évben konzerveket, instant levest, tésztákat osztottunk, volt olyan év is, amikor az iskola ebédlőjében fogyaszthatták el az ebédet. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt láttuk, hogy a meleg étel formájában megvalósított étkeztetés váltotta be leginkább a hozzá fűzött reményeket. Tavalyi évben például 60 gyermek ebédjét tudtuk biztosítani  a nyári szünetben,  54 napon keresztül. A gyerekeknek a konyhai dolgozók főzték meg az ebédet, akik azután ételhordóban hazavihették. A tavalyi évben 792.000-Ft-ot nyertünk pályázaton a Nemzeti Erőforrás Minisztériumától erre a célra, a fennmaradó részt  két vállalkozás biztosította az önkormányzat számára, ami 600.150-Ft volt. Önkormányzatunk köszönetét fejezi ki ennek a két vállalkozásnak,  akik már harmadik éve nyújtanak segítséget a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetéséhez. Támogatásukat a gyermekek nevében is nagyon köszönjük!

Az idei nyáron a  23/2012. (IV.18.) NEFMI rendelet alapján az önkormányzat 234 rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek 25%-a után igényelhetett étkezési támogatást, ami 58 főt jelent.  A Gyermek-és ifjúságvédelmi Munkacsoport tagjai 60 gyermeket javasoltak étkezési  támogatásra, így az idei nyáron 2012.  június 18-tól augusztus 31-ig szintén  60 gyermek részére biztosítjuk a meleg ételt a szünidőben. A támogatás mértéke ebben az évben gyermekenként  napi  370-Ft-ról 440-Ft-ra emelkedett.   Az ebédhez szükséges alapanyagok 30%-át őstermelőktől szerzi be az élelmezésvezető. Ebben az évben szintén támogatási igényt nyújtottunk be, melynek teljes összegét elnyertük az Emberi Erőforrások Minisztériumától, így az idei nyári szünetben  1.378.080-Ft-ot használhat fel önkormányzatunk a szociális  nyári gyermekétkeztetésre.

Bízunk abban, hogy elkövetkezendő években is meg tudjuk valósítani, hogy az arra rászoruló gyermekek a nyári szünetben is naponta egyszeri meleg ételhez jussanak.

Községi Önkormányzat

 

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.