Magyar Falu Program

________

 

Megvalósult a Búcsú tér fejlesztése

Hernád kellős közepén van egy két hektár nagyságú füves terület, amelyet a helyiek arra használnak, hogy közösségi rendezvényeket tartsanak ott vagy egyéni sportokat űzzenek. Itt rendezzük meg rendszeresen a községi búcsút is.

Az önkormányzat néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy nem parcellázza fel a területet, hanem teljes egészében közcélra, közösségi célra kívánja hasznosítani. Ekkor kezdődött el a közös gondolkodás arról, hogy mit helyezzünk el a területen úgy, hogy a lehető legtöbb aktivitást tudjuk rajta biztosítani.

Elsőként – régi adósságként – egy gördeszka- és görkorcsolyapálya épült meg LEADER támogatásból. Ezt már két éve használják a legnagyobb megelégedéssel a helyi fiatalok. Ezt a fejlesztési egészítette ki az idei beruházás: két darab pályaalap megépítése, amelyeken kosárlabdapalánkokat és ping-pong asztalokat állítottunk fel.

A munka nagy körültekintést igényelt. A pályaalapoknak olyanoknak kellett lenniük, hogy hosszú időn keresztül való időjárás kitettséget is kibírjanak, magyarul ne fagyjanak szét. Másrészt nem volt mindegy a rákerülő eszközök minősége sem. Mindkét eszköz nyugat-európai gyártású, azokat kizárólagos forgalmazók árusítják Magyarországon. Továbbá ezek az eszközök vandálbiztosak, azokat tönkretenni, megrongálni csak komoly felszereléssel lehet.

Az átadó óta sokan kipróbálták ezeket az eszközöket és igen pozitívan nyilatkoztak a használatukat illetően. Naponta tapasztaljuk, hogy iskolaidő után vagy hétvégén bármely napszakban mozognak fiatalok és idősebbek ezen a területen.

A gördeszkapályát november 15-én mindig bezárjuk és március 15-én nyitjuk ki újra, mert a téli időszakban megnő a balesetveszély, a két új pályánk azonban négy évszakos, mert kosárra dobálni vagy ping-pongozni télen is biztonsággal lehet.

Balesetmentes sportolást kívánunk!

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.