Magyar Falu Program

________

 

Köszöntő táblák az utak mentén

Riport az alkotóvalAugusztus eleje óta üdvözlő táblák köszöntik a faluba érkezőket az örkényi, a hartyáni és az 50-es út felőli bejáratnál. Igényes, kézi munka valamennyi. Bár a Hernád Info-Tv már bemutatta az átadásról szóló műsort, mégis sokan találgatják, hogyan kerültek ezek a táblák az utak mellé.

A táblákat egy helybeli, a fát szerető ember készítette, akiről sokan azt hiszik, hogy asztalos, pedig nem. Ludányi Jenő faipari mérnök, s mint ilyen, ismeri és szereti a fákat. Annyira, hogy különböző gyönyörű tárgyakat is képes alkotni belőlük. Csak néhány éve lakik Hernádon, mégis úgy érezte, adnia kell valamit ennek a falunak.

tabla3

Elhatározását tett követte: beszélt a polgármester asszonnyal, akivel megállapodott abban, hogy az önkormányzat biztosítja a faanyagot, ő vállalja, hogy elkészíti a táblákat. Ígéretet tett arra is, hogy a falunapra állnak majd ezek az üdvözlő táblák, hogy a rendezvényre érkező idegeneket köszönthessék. Gyorsan munkához látott, hogy ezt az ígéretet teljesíteni tudja.

Márton atya megáldotta a táblát

Munka közben megállapította, hogy amit elvállalt, sokkal nagyobb erőfeszítést és több időt igényel, mint ahogy gondolta, ennek ellenére augusztus 2-án táblaavatóra gyűltek össze a hernádiak a hartyáni bejáratnál. Polgármester asszony beszélt az alkotóról és az összefogás fontosságáról, majd Gubicza Balázs, a helyi katolikus plébánia vezetője mondta el ünnepi beszédét. Az ünnepség végén Vukovich Márton atya megáldotta a táblát.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.