Kosárhírek

P5300085Augusztus utolsó hetében ismét edzőtáboroztunk a tornateremben. Napi két edzés volt, közben kiadós és finom ebéd a Szluka Étteremben, némi délutáni pihenéssel tarkítva. Az alsó tagozatos gyerekek 15-en, a felső tagozatosok 13-an voltak, és ami örvendetes, 4 végzett gyerek is részt vett a táborban. Az edzéseket Gere Marika, Hegedűs Ildikó és jómagam tartottuk.

edzőtábor a tornateremben A gyerekek nagy kedvvel, de igen berozsdásodott izmokkal kezdték az edzéseket, majd a kemény munka meghozta az eredményt. Szerdára mindenki nagyon elfáradt, izomlázzal küszködött, át kellett esni a holtponton, ami nagy odafigyelést és leginkább akaraterőt igényelt! A többség jól vette ezt az “akadályt” is és csütörtökre ismét felhőtlenül játszhattak. Elmúlt a görcsösség, örültek a labdának és a feladatoknak. Sok egymás közötti mérkőzés volt, a “nagyok” játszottak a Dabas kadett (idősebb játékosok) csapata ellen – ez a mérkőzés már hagyomány lett az edző táborok alatt, csak eddig hasonló korúak ellen játszottak. A csapatunknak a cél nem a „mindenáron győzni akarunk” volt, hanem a tábor alatt tanultak végrehajtása! Jól játszottak a srácok, szellemesen és ami a lényeg: csapatjátékot produkáltak!!! A védekezésük is megfelelő volt. Ami hiányzott, az a “befejezés”, vagyis a labdának abba “fránya lyukba kell belemenni”, na ez nem sikerült mindig! A végeredmény vereség (3–4 pont különbség), de a kosárlabdát még mindig a bedobott kosarak után mérik, nem a szépséget pontozzák!

A srácok igen elkeseredtek, annak ellenére, hogy tudták: idősebbek az ellenfél játékosai, mert a Dabastól még soha nem tudtak kikapni! Na de, annyi baj legyen, a lényeg hogy ismét jól érezték magukat és jókat edzettek!

Jövőre ismét edzőtáborozunk!

A 2009/10-es évadban a felnőtt férfi csapat ismét az A Ligában versenyez. Első mérkőzésük október 2-án itthon volt a Százhalombatta csapata ellen, amit meg is nyertek (papírforma szerint is nyerni kellett).

A csapat jó, de … a védekezésük csapnivaló, ha ezen nem tudnak változtatni, gond lesz a továbbiakban. A támadásukkal nincs baj, szellemes, energikus. A védekezésen kívül változtatni kell a könnyelműsködésükön is: ha vezetnek 6–8 ponttal, hajlamosak túljátszani a támadásokat, vállalnak olyan megoldásokat, ami nem biztos hogy bejön, stb., ezt meg lehet tenni 20–30 pontos vezetésnél, de előbb nem!!

Dícsérem is őket: augusztus utolsó hetében minden nap edzettek, azóta próbálják a heti két edzést, ami igen nehéz, hiszen Budapesten, Kecskeméten, Dabason, Táborfalván, Pusztavacson (soroljam-e még) van a munkahelyük, iskolájuk, és ami a legfontosabb: január óta “ÖNELLÁTÓK”, ami azt jelent, hogy minden költséget (nevezés, utazás, játék vezetői díj, sportorvos) a csapat tagjai fizetnek!!!

Hajrá fiúk!!!

A serdülő fiúk szintén megmérettetik magukat a Pest Megyei bajnokságban (az előző évadban a 6. helyen végeztek, idén jó lenne előbbre lépni!). Az első forduló október 17-én itthon lesz!

A mini-mini csapat (3–4 osztály) szintén indul a megye bajnokságban.

A mini csapat (5–6.osztály) a dühöngő tornákon fog részt venni, és a Mikulás Kupa idén a serdülő fiúknak lesz.

Kis Pap Julianna

Itt a többi kép:

edzőtábor a tornateremben edzőtábor a tornateremben edzőtábor a tornateremben edzőtábor a tornateremben edzőtábor a tornateremben edzőtábor a tornateremben

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23. Szluka István 1962.