Magyar Falu Program

Programajánló

________

 

Jótékony december

Az önkormányzat életében a december talán a legmozgalmasabb hónap. Miközben mindenki a karácsonyra készül, kollégáink azon dolgoznak, hogy felderítsék, kiknek van szükségük segítségre, s ezt a segítséget házhoz is juttassák az ünnepig. Ebben a munkában a legelső a 70 éven felüliek karácsonyi ajándékcsomagja. Az ajándékozásról még februárban dönt a képviselő-testület. Advent idején megvásároljuk az élelmiszereket, amik a csomagokba kerülnek, majd a művelődési ház munkatársai elrendezik őket, a hivatal dolgozói pedig célhoz juttatják azokat. Az idén 430 csomag készült, amelyekhez 1-1 csirke is tartozott, amelyek egy részét felajánlásként kaptuk.

Polgármester asszony személyesen látogatja meg ilyenkor a 90. évet is betöltött hernádiakat. Tizennyolc 90 év feletti kapott csemegecsomagot az idén.

Az Adni jó! jótékonysági akciót már hatodik alkalommal szerveztük meg. Rengeteg felajánlás érkezett: játékok, ruhadarabok, könyvek, használati tárgyak és pénz. A pénzből a Hernádi Alapszolgáltatási Központ dolgozói tartós élelmiszereket és gyümölcsöt vásároltak, a csomagokba kerülő szaloncukrot az önkormányzat adományozta, a felajánlott tárgyakat pedig szintén a Központ munkatársai válogatták, tisztították és rendszerezték. Összesen 120 hatalmas csomag készült, amelyeknek fele ajándékot, fele pedig élelmiszert tartalmazott. 60 család kapta meg ezeket a csomagokat.

A szociális tűzifából 49 család részesült karácsonyig. Összesen 110 erdei m3-t szállítottak házhoz a Hivatal munkatársai.

Polgármesteri keretből további öt család kapott karácsonyi csomagot, illetve tűzifát.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.