Magyar Falu Program

Programajánló

Nincsenek közelgő események

Hasznos hírek

Jól sikerült az augusztusi Bogrács Parti!

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy augusztusra már mindenki kiéhezett egy jó kis rendezvényre, így nem csoda, hogy a Bogrács Parti hétvégéjén minden esemény igen látogatott volt Hernádon.
Augusztus 20-án felavattuk a Hernádi Országzászló Emlékművet, Hernád új köztéri alkotását. Az emlékmű a Főtéren áll egy gránittal borított talapzaton, amelyen a magyar címert idéző hármas halom emelkedik, melynek középső halmából emelkedik az ég felé az az árbóc, amelyen ezután mindig jelen lesz a nemzeti színű zászló. Az emlékmű a magyarság, szűkebb értelemben pedig a hernádi emberek összetartozását jelképezi.

Szombaton a szórakozásé volt a főszerep: a Búcsú téren finom ételek rotyogtak a kondérokban, a színpadon egymást váltották a színes műsorok, forogtak a körhinták, üzemelt a játszóház és a legbátrabbak kipróbálhatták új szerzeményünket: a buborékfocit. A játszóházat, a buborékfocit és a látogatók kényelmét biztosító babzsákokat, tatamikat és sörpadgarnitúrákat az Örökség Kulturális és Hagyományőrző Egyesület pályázta a Magyar Falu Program falusi civil programján. A támogatók: a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

A harmadik napon a sporté volt a főszerep, hiszen azon a napon adtuk át a Hernádi Sporttelep kibővített és felújított sportöltözőjét. Az öltöző hivatalos átadása után kerékpáros bemutatót, azt követően pedig edzőmérkőzést láthattak az érdeklődők. A sportöltöző felújítását a Belügyminisztérium Önkormányzati feladatellátást segítő fejlesztések programja támogatta.

A szervezők mindenkinek köszönik a részvételt és remélik, hogy az ősz folyamán minél több rendezvényen láthatják majd vendégül a közösségi életet már igencsak hiányoló hernádiakat!
A rendezvényről még több képet találnak a Galériában!

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.
Betumeret