Magyar Falu Program

________

 

Jól sikerült az augusztusi Bogrács Parti!

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy augusztusra már mindenki kiéhezett egy jó kis rendezvényre, így nem csoda, hogy a Bogrács Parti hétvégéjén minden esemény igen látogatott volt Hernádon.
Augusztus 20-án felavattuk a Hernádi Országzászló Emlékművet, Hernád új köztéri alkotását. Az emlékmű a Főtéren áll egy gránittal borított talapzaton, amelyen a magyar címert idéző hármas halom emelkedik, melynek középső halmából emelkedik az ég felé az az árbóc, amelyen ezután mindig jelen lesz a nemzeti színű zászló. Az emlékmű a magyarság, szűkebb értelemben pedig a hernádi emberek összetartozását jelképezi.

Szombaton a szórakozásé volt a főszerep: a Búcsú téren finom ételek rotyogtak a kondérokban, a színpadon egymást váltották a színes műsorok, forogtak a körhinták, üzemelt a játszóház és a legbátrabbak kipróbálhatták új szerzeményünket: a buborékfocit. A játszóházat, a buborékfocit és a látogatók kényelmét biztosító babzsákokat, tatamikat és sörpadgarnitúrákat az Örökség Kulturális és Hagyományőrző Egyesület pályázta a Magyar Falu Program falusi civil programján. A támogatók: a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

A harmadik napon a sporté volt a főszerep, hiszen azon a napon adtuk át a Hernádi Sporttelep kibővített és felújított sportöltözőjét. Az öltöző hivatalos átadása után kerékpáros bemutatót, azt követően pedig edzőmérkőzést láthattak az érdeklődők. A sportöltöző felújítását a Belügyminisztérium Önkormányzati feladatellátást segítő fejlesztések programja támogatta.

A szervezők mindenkinek köszönik a részvételt és remélik, hogy az ősz folyamán minél több rendezvényen láthatják majd vendégül a közösségi életet már igencsak hiányoló hernádiakat!
A rendezvényről még több képet találnak a Galériában!

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.