Magyar Falu Program

Programajánló

________

 

Idén is sikeresen lezajlott az “Adni jó!” adománygyűjtő akció

A karácsonyi időszak más, nagyon különbözik az év más részeitől. Ilyenkor mindenki többet és többször gondol azokra, akik szükséget szenvednek, akik egyedül élnek, akiknek nem adatik meg az, hogy családjukkal együtt töltsék el az év utolsó napjait.

Hernád Nagyközség Önkormányzata sokadik éve hirdette meg az “Adni jó!” adománygyűjtő akciót. A gyűjtést a Hernádi Alapszolgáltatási Központ dolgozói koordinálták. A határidőig több mint kilencszázezer forintot adományoztak a helyi magánszemélyek és vállalkozások, de játék, ruha és tartós élelmiszer adományokból is sok érkezett. A Hernádi Általános Iskola diákjai és az ovisok cipős dobozokat töltöttek meg adományaikkal, s ezek a dobozok is ajándékok lesznek a rászorulók számára.

A Hernádi Alapszolgáltatási Központ munkatársai 50 családnak állítottak össze csomagot az adományokból. A csomagokban tartós élelmiszert, gyümölcsöt és ajándéktárgyakat helyeztek el.

    

Húsz rászoruló, idős ember kapott tartós élelmiszerből készült csomagot.

 

Döntés született arról is, hogy karácsony előtt 30 fő kap 120 adag ételt és egy kenyeret az önkormányzattól. Az ételt a Hernádi Önkormányzati Konyha dolgozói készítik el és csomagolják műanyag dobozokba, majd a Hernádi Alapszolgáltatási Központ munkatársai juttatják el a rászorulóknak.

A 2023-as “Adni jó!” adománygyűjtő akcióban pénzadományt nyújtottak:

Liga Mihály és családja, Mischlné Strupka Anikó és családja, Batuskáné Surman Andrea és családja, Tirpák Henrietta, Rakó András, Herko-Bau Kft., Árva Szilvia és férje, Marton Éva,  Zsírosné dr. Pallaga Mária és férje, Halápi Zoltán, Ország Zsolt, Nagyné Gábor Judit és családja, Galldorf Zrt., Gall- Speed Kft., Kleineiselné Balázs Mária, dr. Leányfalvi Antal, Lukácsi Nándor és családja, Maszler és Társa Autójavító Bt., Flőrich  Nemzeti Dohánybolt, Hernádi Alapszolgáltatási Központ munkatársai, Schön- Bau Kft. Bábelplant Kft., Szárnyas Bt., Róna- Gerencsér Kábel Kft.

Természetben adományoztak:

Liga Mihály és családja,Batuskáné Surman Andrea és családja, Malata Bernadett Melitta, Szobácsi Krisztina és családja, Szabadosné Malata Ibolya, Takácsné Holi Andrea, Kőbányai Zsuzsanna, Szöszölő Egyesület, Kongrácz Rita és családja, Dóra Pékség, Szeibert- Katona Gabriella, Rácz Andrea és családja, Malatáné Bednárik Hajnalka és családja, Kollár Mihályné, Hrumó Rita, Kovács Erzsébet, Tatamo Kft, Lestárné Ulicska Anikó, Ibolya Játék és Ajándékbolt, Holi Mihályné, Baranyi Sándor, Horváth Ervin Tamásné- Horváth Tamás, Gombár István, Kutasi Sándor, Todeschini Roberto és családja, Vas Edina, Petróczyné Pállfy Annamária, Rakó András és családja.

Hernád Nagyközség Önkormányzata hálásan köszöni a nagylelkű adományokat, a csomagok összeállítását és a célba juttatásukban nyújtott segítséget. Sok ember karácsonyát teszik szebbé és tartalmasabbá ebben az esztendőben is.

Békés, áldott karácsonyt mindenkinek!

Önkormányzat

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.