Magyar Falu Program

________

 

Hamarosan Hernádon lesz a defibrillátor!

2012. április 2-án 14 órakor a Defibrillátor Plusz Kft. leszállítja a megrendelt defibrillátort és a Művelődési Ház Átriumában átadja a háziorvosoknak. A készüléket közadakozás révén sikerült megvásárolnunk.

A közvélemény egy szomorú eset kapcsán mozdult meg, amikor januárban egy középkorú családapa munkavégzés közben rosszul lett, leállt a szíve.  A helyszínre hívott egészségügyi dolgozók folyamatos szívmasszázst alkalmaztak, amely után a kiérkezett mentősök a menőautó defibrillátorával sikeresen újraélesztették.Ezután sajnos a gondos kórházi ellátás ellenére is elhunyt.

 A Mezőszolg Kft. kezdeményezésére gyűjtőakció indult, amelyhez az Önkormányzat, több cég és magánszemély is csatlakozott. A gyűjtés egy hónapon keresztül zajlott, ami túlzás nélkül, megmozgatta az egész falut. Gyorsan összegyűlt a pénz, így megvehettük a készüléket. A fennmaradó összegből alapítványt hoztunk létre, amely a továbbiakban is arra lesz hivatott, hogy a helyi egészségügyi intézmények eszközellátását javítsa.

A  Defibrillátor Plusz Kft. nemcsak nagyobb összegű kedvezménnyel támogatott minket,  hanem díjmentes alapszintű újraélesztési tréningben is részesíti az általunk kijelölt embereket, hiszen a cég legfőbb küldetésének azt tartja, hogy minden ember rendelkezzen az elsősegély nyújtási ismeretekkel és az adott helyzetben legyen elég önbizalma, tudása ahhoz, hogy segíthessen bajba jutott embertársán a mentő kiérkezéséig. Itt találkoztak céljaink.

Hétfőn sajtótájékoztató keretében adják át a készüléket és bemutatják működését is. Az érdeklődők előzetes bejelentés után részt vehetnek az eseményen. Szándékát jelezze ezen a telefonszámon: 374-122 (polgármesteri hivatal).

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.