Magyar Falu Program

Programajánló

________

 

Hamarabb virágzik a parlagfű!

Az esős időjárás következtében kissé megugrott a parlagfű növekedése. Emiatt a parlagfű gyűjtést és a parlagfű szedést korábban rendezi meg a Hernádi Környezetvédő és Faluszépítő Egyesület mint ahogy tervezte. A parlagfű gyűjtés június 21-én kezdődik a megszokott rend szerint. Tehát a gyomot 100-as kötegekbe kell kötni, s azokat az átvevő helyekre szállítani. Kötegenként 1 sorsjegy jár a gyűjtőnek. A sorsolást a 18. hernádi falunapon rendezik meg.

Az akció befejezéseként június 25-én 17-19 óráig parlagfű szedést rendeznek, amikor a falu apraja-nagyját várják, akik majd a szervezők által kijelölt helyeken ritkíthatják a parlagfüvet.

Az akcióval kapcsolatban fontos elmondani, hogy a gyűjtőket és a szedőket regisztrálják, s a regisztrált létszámmal beneveznek a Pest Megye Önkormányzata által meghirdetett “Tégy a parlagfű ellen!” versenyre. A verseny fődíja egy értékes játszótér, amit az a település nyerhet meg, ahol a legeredményesebben, legtöbben irtották a parlagfüvet. Nekünk igen jó lenne még egy játszótér itt, Hernádon. Dolgozzunk hát azért, hogy megszerezzük!
Kéri az egyesület azt is, hogy aki nem műveli a földjét vagy a kertjét, az a tárcsázás helyett inkább a kaszáltatást válassza, mert az által nem nő olyan mértékben a gaz, mint a tárcsázás után.
A bírságok elkerülése érdekében figyeljen mindenki nagyon oda a területére. Nem az hernádi önkormányzat büntet, hanem a Földhivatal., amely műholdas rendszerrel követi nyomon a parlagfű fertőzöttséget.
Az Egyesület köszöni az együttműködést.
Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.