Magyar Falu Program

________

 

Felhívás a parlagfű elleni védekezésre!

A  Dabasi Körzeti Földhivatal a parlagfű elleni közérdekű védekezésről juttatott el kjözleményt önkormányzatunkhoz. A ‘Bővebben’ gombra kattintva olvashatják a felhívás teljes szövegét.

 

A földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

-A helyszíni ellenőrzést a települések külterületén 2011. július 1-jétől egészen a vegetációs időszak végéig a földhivatalok földügyi ügyintéző munkatársai végzik, míg a belterületen a Jegyző végzi.

-A parlagfűvel fertőzött területek bemérését követően, az adatok 2-5 napon belül továbbításra kerülnek, a közérdekű védekezés elrendelésére jogosult hatóság, a Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága felé.

A szankciók elkerülése, valamint az allergiában szenvedő embertársaink életének megkönnyítése érdekében kérem a tisztelt termőföld tulajdonost/használót, hogy a parlagfű elleni védekezést végezze el!

A parlagfű elleni közérdekű védekezés jogszabályi háttere:

 

-a termőföld védelméről szóló 2007. évi CXXIX. Törvény 5. §-a,

– az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008.évi XLVI. Törvény 17.§ (4) bekezdése, 50. §-a,

– a parlagfű elleni közérdekű védekezés végrehajtásának, valamint az állami, illetve a közérdekű védekezés költségei megállapításának és igénylésének részletes szabályairól szóló 221/2008.(VIII.30.) Kormányrendelet.

Dabasi Körzeti Földhivatal

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.