Magyar Falu Program

________

 

Évforduló az ország közepén

DSC_52661951. október 05-én kezdte meg működését Pusztavacson a Magyar Honvédség Központi Lőszerraktára közel 600 fős állománnyal. Azóta 60 év telt el. Az évforduló alkalmából rendeztek ünnepséget 2011. október 13-án az ország közepén a Magyar Honvédség Veszélyesanyag Ellátó Központnál.

 

 

Az aktív dolgozókon kívül, a  meghívott vendégek között foglaltak helyet többek között az alakulat jogelőd szervezeteinek parancsnokai; a környező települések, mint Pusztavacs, Örkény, Táborfalva, Hernád polgármesterei; az örkényi rendőrőrs parancsnoka; a pusztavacsi általános iskola igazgatója.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Benkő Tibor vezérezredes a Honvéd Vezérkar Főnöke, aki e kiemelkedő évforduló alkalmából az alakulat csapatzászlójára felkötötte a Honvédelmi Miniszter Úr által adományozott csapatzászló szalagot.

Az ünnepi megemlékezés után a Honvéd Együttes művészei, a Légierő Zenekar (Szolnok) és hagyományőrző csoportok szórakoztatták a vendégeket rendkívül színvonalas, érdekes műsorral, bemutatókkal.

(MH VEK Pusztavacs)

DSC_5497     DSC_5541     DSC_5319

 

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23. Szluka István 1962.