Magyar Falu Program

Programajánló

________

 

Elkezdődik a kerékpárút építése

Hernád Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület-és településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül az „Élhető települések” tárgyú felhívásra. A „Hernádi iparterület elérhetőségének javítása kerékpárút létesítéssel” elnevezésű pályázat a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00060 azonosítószámot kapta. A benyújtott pályázat pozitív elbírását követően az Önkormányzat által elnyert támogatás összesen 290 382 511 Ft.

2024. május 3-án a nyitórendezvénnyel kezdetét vette a projekt megvalósítása. A rendezvényen Zsírosné dr. Pallaga Mária polgármester köszöntötte a vendégeket, bemutatta a projektben résztvevőket, majd Pogácsás Tibor, a választókerület országgyűlési képviselője osztotta meg gondolatait a fejlesztéssel kapcsolatosan.
Ezután Balázs István, a kerékpárút tervezője és a beruházás műszaki ellenőre mutatta be az út látványtervét.

A  kerékpárút fizikai építése 2024. májusában kezdődik és a tervek szerint 2024. június 30-ig befejeződik.

A létesítendő kerékpárút 1,7 km hosszú, a település központját köti össze a falu ipartelepével. Nyomvonala mellett sok vállalkozás működik, így az ott dolgozók biztonságos körülmények között közlekedhetnek munkahelyükre. A belterületi részen a kerékpárút mellett járda is helyet kap a gyalogos közlekedés biztonságának javítása érdekében. A kerékpárút egy alkalommal keresztezi a közutat. Az átvezetést biztonságosan, a megfelelő jelölések és világítás kiépítésével biztosítják. A projektnek hangsúlyos része a vízelvezető árkok kialakítása is.

A létrejövő kerékpárút esztétikus kivitelezése nagyban hozzájárul a Hernádra bevezető út látványvilágához.

A kerékpárút kivitelezője a Trans-IT 2002 Kft., az építés költsége nettó 194 441 545 Ft.

A projektről bővebb információt a https://www.hernad.hu/szechenyi-terv-plusz-hernadi-iparterulet-elerhetosegenek-javitasa-kerekparut-letesitessel/oldalon olvashatnak.

 

 

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.