Magyar Falu Program

________

 

Elkészült a hernádi térfigyelő rendszer korszerűsítése / bővítése

Hernádon 2009 óta működik a térfigyelő kamerarendszer. Kezdetben 9 db kamera volt ebben a hálózatban, amit a későbbiek során az önkormányzat 12 db-ra bővített. Az év elején nyilvánvalóvá vált, hogy korszerűsítésre és további bővítésre van szükség. A korábban, több lépcsőben kiépült rendszer elavult is volt, felújítása halaszthatatlanná vált.

A Dabasi Rendőrkapitányságon elindult térfigyelő központ fejlesztéshez történő csatlakozás is műszaki átalakításokat igényelt. A képviselő testület elvégeztette a rendszer állapotfelmérését, majd a kapott cselekvési terv alapján a meglévő rendszer korszerűsítése, átszervezése mellett négy új ponton rendszám felismerő kamerákkal egészítette ki a hernádi térfigyelőt. A rendszer kamerái így mára a közterületeket, közintézmények forgalmas területei mellett a település egészét védik, a behajtó járművek rendszámának leolvasásával, tárolásával szükség szerint segíthetik a Rendőrség felderítő tevékenységét.

Az átépítést a Kevenet cégcsoport szakemberei végezték, akik
a dabasi központ létrehozói, üzemeltetői is egyben. A kamerák élő képét és felvételét szigorú szabályozás mellett a rendőrség kezeli. A kezelők képzésére a Kevenet saját oktató központjában kerül sor.

A beruházás eredményeképp Hernádon jelenleg 18 kamera működik a térségi és a belügyminisztériumi szabványokhoz igazítottan. A rendszer a továbbiakban fejleszthető, bővíthető, amely lehetőséggel az önkormányzat élni is kíván.

A cikk képein a hernádi térfigyelő rendszer néhány kamerájának a képe látható. A kamerák nagy felbontású képeket közvetítenek, éjjel is kiválóan “látnak”.

A rendszer fejlesztésével, valamint a dabasi operátor központhoz való csatlakozással a képviselő-testület a közbiztonságot és a hernádiak biztonságérzetét szeretné növelni.

Hernád Nagyközség Önkormányzata tisztelettel megköszöni a segítséget azoknak a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek, akik véglegesen vagy átmenetileg hozzájárulnak a térfigyelő rendszer működéséhez.

A rendszámfelismerő kamerák képei:

 

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.