Magyar Falu Program

Programajánló

________

 

Elhelyezték a közösségi ház alapkövét

alapkőletételAugusztus 29-én dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke elhelyezte a faluban a közeljövőben megépülő katolikus közösségi ház alapkövét. A közösségi ház a templom mellett megvásárolt telken épül fel. Terveit a község Kossuth- és Ybl-díjas építésze, Balázs Mihály készítette. A beruházást teljes egészében a Váci Egyházmegye finanszírozza.

A nagy érdeklődéssel kísért ünnepséget Gubicza Balázs plébánia vezető rányította. Beszédet mondott dr. Beer Miklós püspök úr, Zsadányi Lászlóné, Hernád község polgármestere, Balázs Mihály, az épület tervezője.

Az alapkőbe zárt urnában elhelyezték a pápai zászlót, Hernád község zászlaját, egy üveg hernádi bort, amelyet nemzeti színű szalaggal kötöttek át, katolikus újságokat, a Hernádi Hírmondó és az Örökségünk című helyi lapok 1-1 számát, valamint az új intézmény Alapító Okiratát. A püspök atya ezután megáldotta, majd Vukovich Márton kisegítő lelkész segítségével elhelyezte az alapkőbe az urnát, amelyet betonlappal fedtek le és a majdani kivitelező bebetonozta.

Az építkezés hamarosan elindul, és reményeink szerint 2010. március végén újra összegyűlünk majd ezen a helyen, hogy részt vegyünk a közösségi ház megszentelésén.

Az alapkő letételéről készült fotókat a galériában tekinthetik meg.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.