Magyar Falu Program

________

 

Egy hely, ahol vagány lehet az ember

Szeptember közepén adtuk át Hernádon a LEADER pályázati támogatásból létrehozott gördeszka-és görkorcsolyapályát. A 2018-ban beadott pályázatnak idén májusban született meg a pozitív elbírálása. Ezután az önkormányzat felvette a kapcsolatot a kivitelezővel, hogy mihamarabb megkezdődhessen az építkezés.

Hatalmas építkezés kezdődött. Nehezen lehet elképzelni, hogy egy ilyen gördeszkapályának milyen minőségű, mélységű és rétegrendű alépítményre van szüksége ahhoz, hogy bírja az időjárás és a rendszeres használat viszontagságait.

Az alapra 5 db elemet helyeztek el (rámpa, csúszódoboz, korlát, lépcsős piramis, negyedív). A fejlesztéshez tartozik egy, a használat szabályait leíró tábla.

A beruházás összköltsége: 15.382.276 Ft, amelyből LEADER támogatás: 7.999.998 Ft, a fennmaradó összeget az önkormányzat önerőből biztosította. Önerőből fedeztük továbbá a kerítés megépítését, valamint a hulladékgyűjtő elhelyezését.

Az átadás óta eltelt időben jó és rossz tapasztalatot egyaránt szereztünk. Jó, hogy sokan használják a pályát, az is nagyszerű, hogy a többség példaszerűen viselkedik. Rossz azonban az, hogy néhányan úgy gondolják, nem tartoznak felelősséggel társaik testi épségéért, nem ügyelnek a tisztaságra, dohányoznak a pálya területén, a felnőttekkel tiszteletlenül viselkednek, és sajnos az is előfordult, hogy zaklatták, megfélemlítették a náluk fiatalabbakat.

A gördeszkapálya november közepéig lesz nyitva, mert a téli időszakban nagyobb a sérülésveszély. Várhatóan március közepén nyit ki újra. Addigra egészen biztosan lesz ott is térfigyelő kamera. Újabb négyszázezer forintért.

Valóban, ez egy hely, ahol vagány lehet az ember. Életkortól függetlenül. A vagányság azonban nem egyenlő a szemeteléssel, vandalizmussal, a megfélemlítéssel, zaklatással, ezek ugyanis bűncselekmények.

Kérjük a használókat, jelezzék a polgármesteri hivatalban, ha kirívó szabálytalanságot látnak a gördeszkapályán (29/374-122).
Hernád Nagyközség Önkormányzata

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.