Magyar Falu Program

________

 

Ebnyilvántartás frissítése

Hernád  területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján 2012-ben került sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az adatlapot sokan nem juttatták vissza a Hivatal részére, így nyilvántartásunk jelenleg hiányos. Az ősz és a tél folyamán ismételten kísérletet teszünk a mind pontosabb összeírásra. Kérjük az ebtartókat, hogy segítsék a munkánkat azzal, hogy a tulajdonukban, illetve tartásukban lévő ebek adatairól nyilatkoznak. A kutyák összeírását a Hernádi Polgármesteri Hivatal által megbízott személyek végzik majd, akiket arcképes igazolvánnyal látunk el.

Az adatszolgáltatás kötelező.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy Hernád Nagyközség Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján jelenleg nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

Hernádi Polgármesteri Hivatal

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.