Magyar Falu Program

________

 

Dr. Beer Miklós püspök úr felszentelte a katolikus közösségi házat

kozossegi9 Április 30-án dr. Beer Miklós váci megyéspüspök úr felszentelte és megáldotta Hernád új közintézményét, a katolikus közösségi házat, amely azóta a Szent család-ház nevet viseli. A teljes mértékben egyházmegyei forrásból elkészült épületet Balázs Mihály Ybl- és Kossuth-díjas építész tervezte, s adta ajándékba a falunak. A kivitelezést a Schön-Bau Kft. végezte.

A középiskolai ballagásokkal való egybeesés ellenére nagyon sokan gyülekeztek a templom udvarán április 30-án, pénteken délután. Nem véletlenül öltöztek ünneplőbe az emberek: a püspököt várták, hogy az újonnan megépült közösségi házat felszentelje, s ezzel használatra átadja a falunak.

A püspök urat, az egybegyűlteket és a vendégeket Pásztor Győző esperes köszöntötte, majd Gubicza Balázs plébánia vezető röviden ismertette a ház megépítésének folyamatát. Zsadányi Lászlóné polgármester asszony arról beszélt, miért fontos ez az intézmény a falunak, majd néhányan megosztották a közösségi házzal kapcsolatos gondolataikat a vendégekkel.

Ezután a püspök úr ünnepi beszéde következett, amelyben elmondta, hogy reméli, hogy az új intézmény hozzájárul majd a közösség formálódásához, élettel telnek meg helyiségei. Ezután megszentelte az épületet kívül és belül, majd minden vendég bebocsátást nyert a Szent család-házba, ahol vidáman, beszélgetve múlatták az időt.

Az ünnepségről néhány képet láthatnak a galériában.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.