Programajánló

Sze
5
szo
2020
egész nap Bográcsparti @ Búcsú tér
Bográcsparti @ Búcsú tér
Sze 5 egész nap
Ebben az esztendőben elmaradt a KultivÁlom Fesztivál a koronavírus járvány miatt. A “Bográcsparti” munkacímű rendezvénnyel kis mértékben talán kárpótolni tudjuk az itt élőket, és jókedvűen búcsúztathatjuk az idei nyarat.
Sze
25
pén
2020
18:00 Kosárdzsembori @ Hernádi ÁLtalános Iskola tornacsarnoka
Kosárdzsembori @ Hernádi ÁLtalános Iskola tornacsarnoka
Sze 25 @ 18:00 – 20:00
 
Hulladéknaptár 2020.

Hasznos hírek

Biztonságosabb lesz a hernádi ivóvízszolgáltatás

Új kúttal és hálózatbővítéssel korszerűsödik a Hernád nagyközség ivóvízellátása. Az Új Széchenyi Terv keretén belül zajló beruházás a terveknek megfelelőn halad.

Hernád azon ritka települések közé tartozik, ahol nem a betelepülőktől, hanem az itt élők gyarapodásától növekszik a lélekszám. Ez természetesen érződik a község ivóvízhasználatán is, mert nyaranta, illetve hosszú hétvégenként már nem volt elégséges a szolgáltató egyik kútjának a hozama, hanem a meglévő másikat is rá kellett kapcsolni a rendszerre. Ez utóbbi vas- és mangántartalma azonban kissé magasabb, ezt a fogyasztók néha érezhették a víz ízén és illatán. A komfortosabb és biztonságos vízellátás érdekében Hernád Nagyközség Önkormányzata úgy döntött, hogy pályázat útján újabb kutat fúr a település részére, illetve bővíti  a hálózatot a csárdapusztaiak ivóvíz kiszolgálása érdekében. A pályázat sikeres volt, és augusztusban megkezdődött a több mint harmincmillió forint összértékű beruházás az Új Széchenyi Terv keretén belül. A munkálatok precízen, környezettudatosan és a terveknek megfelelőn haladnak. Eddig elkészültek már az új kút fúrásával, a gerincvezetékkel, amely összeköti a kutat  a szolgáltató telephelyével, valamint a csárdapusztai ingatlanoknak a telekhatárig történő bekötésével. Hátra van még szivattyúház és a kútgépészet megvalósítása, amely a terveknek megfelelőn októberben fog elkészülni.

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Okmányirodai dokumentumok

Ügyleírások, letölthető nyomtatványok
Adatletiltás
Adatszolgáltatás
Egyéni vállalkozás
Gépjármű ügyintézés
Okmánykiállítás
Okmány elvesztése, találása
Ügyfélkapu regisztráció
Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

Akadálymentesítés