Magyar Falu Program

________

 

Beszámoló képviselő-testületi ülésről

cimer_greyA Hernád Községi Önkormányzat képviselő-testülete 2010. november 8-án (hétfőn) megtartott soron kívüli ülésén az alábbi döntéseket hozta:

 

1. Társult gyermekorvosi körzetet hoz létre Újhartyánnal. A társulási megállapodás szerint dr. Kovács Ákos gyermekorvos a hernádi rendelési időn túl Újhartyán településen is rendel. Ez semmiben nem veszélyezteti a hernádi gyermekek ellátását, sőt az is lehetővé válik, hogy az újhartyáni rendelési időben őket is fogadja a doktor úr.

A hernádi rendelési idő, amelyet az illetékes ÁNTSZ jóváhagyott, nem változik és az eddig megszokott módon történik :

–         hétfő:        8,30 – 11,30

–         kedd:        12,00 – 15,00

–         szerda:      9,00 – 11,00

–         csütörtök: 15,00 – 17,00 tanácsadás: csütörtök: 13,00 – 15,00

–         péntek      11,00 – 14,00

A testület döntött arról is, hogy dr. Kovács Ákos rendelési idejét és elérhetőségeit minden lehetséges módon a lakosság tudomására hozza, amelyet itt is megteszünk:

dr. Kovács Ákos: 06-30-933-19-78

2. A képviselő-testület megállapodást köt Örkény Város Önkormányzatával, amely a Cziffra György Művészeti Iskola hernádi kihelyezett tagozatának fenntartásáról szóló elveket rögzíti.

3. Az önkormányzat megállapodást köt a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesülettel. Az egyesület hozzájárulást kért a képviselő-testülettől, hogy a települési önkormányzat tulajdonát képező belterületi utakon előkészítő tervezési munkát végezhessenek az Európai Lovas Túraútvonalak és Lovas Fogadók kiépítését célzó projekt keretében.

4. Bramac-akcióban való részvétel. A Bramac azzal a lehetőséggel kereste meg az önkormányzatot, hogy akciósan, azaz fél áron vásárolhat tetőcserepet. A polgármester asszony javaslata szerint ezzel a kedvezményes vásárlással lehetővé válhatna az Óvoda tetőcseréje, és kedvező pályázat esetén lehetséges lenne egy játszószoba kialakítása a tetőtérben.

5. Következő napirendi pontként Bíráló Bizottságot választott a testület. A Bíráló Bizottság az önkormányzat közbeszerzési eljárásaiban működik közre, amikor a legjobb ajánlat kiválasztásával eldönti, egy-egy beruházást melyik kivitelező végezhet el. A testület 5 fős bizottságot választott, amelynek tagjai: Strupka Józsefné képviselő, Bese Sándor képviselő, Heli István, valamint hivatalból Zsírosné Pallaga Mária polgármester és Boldizsár Csaba aljegyző.

6. Intézményfenntartó társulások tagjainak megválasztása is sor került. Az óvoda és az iskola intézményfenntartó társulások feladatait közös tanács fogja mostantól ellátni. A testület a tanács tagjai közé Zsírosné Pallaga Mária polgármestert, Miklósi László és Liga Mihály képviselőket választotta.

7. A testület továbbiakban tárgyalt egy KMOP projekthez tartozó teljesítéssel kapcsolatos ügyet, meghozott egy, az Ország Közepe Többcélú kistérségi Társulás pénzügyi likviditását biztosító döntést, az ülés zárásaként pedig zárt ülés keretében szociális ügyeket vitatott meg.

Boldizsár Csaba aljegyző

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.