Magyar Falu Program

Programajánló

Nincsenek közelgő események

Hasznos hírek

Avar- és kerti hulladék égetés veszélyhelyzet idején

A veszélyhelyzetre tekintettel a Magyarország Kormánya úgy döntött, hogy veszélyhelyzet megszűnéséig, a települési önkormányzatok hatáskörében hagyja a kerti hulladék égetésének szabályait.
Hernádon az avar és kerti hulladék égetés szabályairól a 14/2012.(XI.12.) önkormányzati rendelet rendelkezik, az alábbiak szerint:

  • Avar- és kerti hulladék égetése közterületen tilos!
  • Az avar- és kerti hulladék égetése belterületen

 tavasszal március 1-től május 15-ig,

ősszel szeptember 15-től november 30-ig lehetséges.

  • Vasárnap és ünnepnapokon az égetés szigorúan tilos!

Avart és kerti hulladékot kizárólag szélcsendes időben és csak olyan helyen szabad elégetni, ahol az égetés a személyi és vagyoni biztonságot nem veszélyezteti, és környezeti kárt nem okoz. Az égetés kizárólag személyes felügyelet mellett, a tűzvédelmi szabályok szigorú betartásával végezhető. Veszély esetén a tűz eloltásáról az égetést végző személy köteles gondoskodni.

Az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat más kommunális, illetve ipari eredetű hulladékot (különösen: műanyagot, gumit, vegyszert, festéket, gyógyszermaradványt, egyéb veszélyes hulladékot).

Felhívom a lakosság figyelmét, hogy a jelenleg érvényes szabályok alapján, az égetés kizárólag a veszélyhelyzet megszűnéséig – önkormányzati rendeletünk értelmében – legkésőbb november 30-ig lehetséges.

Árva Szilvia
jegyző

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.
Betumeret