Magyar Falu Program

________

 

Átadtuk a felújított tájházat és a játszóteret

a játszótérMájus 29-én, egy nappal a gyermeknap előtt átadtuk a felújított hernádi Tájházat és az új, Erdő utcai játszóteret. A két beruházás egyetlen projektet alkotott, amelyre az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Falumegújítás és -fejlesztés intézkedése keretében kiírt pályázatra dolgoztunk ki és nyújtottunk  be. A 2009. januárjában beadott kérelemre szeptemberben kaptuk meg a támogató határozatot, de az időjárás már nem tette lehetővé a növénytelepítéssel és építéssel járó munkák elkezdését a tavalyi évben.

Az év elején azonban igyekeztünk a leghamarabb munkához látni. A terület megtisztítása után mind a játszótér helyén, mint a Tájháznál megkezdődhetett a munka, amely viszonylag rövid idő alatt véget is ért. A játszótér esetében növényritkítást, kerítés építést, játéktelepítést és növénytelepítést, valamint füvesítést végeztünk. Az eltávolított (elöregedett vagy veszélyes) növényeket pótoltuk, sőt többet is elhelyeztünk a területen. A játszótérre hintát, csúszdát és várat, rugós játékokat, polyball-t és homokozót helyeztünk el, valamint pótoltunk egy hiányzó kerítésszakaszt.

DSC00071

A Tájház esetében a tetőcsere volt a legfontosabb munka, de a fal javítását és újrafestését is el kellett végezni. A befejezett munkák után az önkormányzat közhasznú munkásai olyan feladatokat is elvégeztek, amelyek a projektben nem szerepeltek. Ilyen volt pl. a teljes körű kertrendezés, valamint a tornác és a kerítés festése.

Önkormányzatunk április 30-ig benyújtotta az Irányító Hatóságnak a kifizetési kérelmet, május 29-én pedig birtokunkba vettük a megépített és felújított közösségi tereket.

logok_szlogen

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.