Magyar Falu Program

Programajánló

________

 

Átadták a megújult háziorvosi rendelőket!

Február 7-én különleges nap volt Hernád életében, és ezt még az időjárás is tudta, hiszen a napok óta fújó erős szél lecsendesedett, a hőmérséklet pedig tavaszias volt. Ezen a napon adta át Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára és Zsírosné dr. Pallaga Mária polgármester asszony a felújított háziorvosi rendelőket.

A két háziorvosi praxis február 10-től kezdve külön-külön rendelőben működik. Az 1. számú rendelőben dr. Kollár László, a 2. számúban pedig dr. Bernscherer György fogadja a betegeket (korábbi írásunkban közöltük a rendelési időket).

A háziorvosi rendelők megújítása a Belügyminisztérium “Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések 2018.” című pályázat támogatásával valósult meg. A projekt építési összköltsége: 33.627.221 Ft. Ebből 25.220.415 FT volt a minisztériumi támogatás, a többi az önkormányzat önereje. A belső felújítást a Schön-Bau Kft. végezte el. Ezen felül Hernád Nagyközség Önkormányzata 2.300.000 Ft értékben új bútorzattal látta el mindkét rendelőt és a betegvárókat is. A bútorokat Katona József asztalosmester készítette el.  A várókba ásványvíz-adagoló automaták kerültek.

Hernád Nagyközség Önkormányzatának nagyon fontos a településen élők egészsége, ezért az elmúlt 5-6 esztendőben megújította az orvosi és védőnői rendelőket. Mindenhol európai színvonalú körülmények várják a betegeket. A munkakörülmények biztosítása mellett bérleti díj mentességgel és a fenntartási költségek átvállalásával segítik a praxisok munkáját.

Az átadóról képeket a galériában találnak.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.