Magyar Falu Program

________

 

Átadták a hernádi gyermek-egészségügyi központot

Március 1-jén Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és Zsírosné Pallaga Mária polgármester asszony átvágták a nemzetiszínű szalagot a gyermek-egészségügyi központ ajtaja előtt, s így hivatalosan is átadták az épületet használóinak.

Az épület 64 millió forintos állami támogatás segítségével újult meg. A támogatás és az önkormányzat által biztosított önerő lehetővé tette az épület bővítését, korszerű fűtéssel történő ellátását, teljes gépészetének cseréjét, újratagolását, akadálymentesítését, festését, udvarának burkolását és külső formájának megszépítését. Ezen kívül néhány bútordarab, egészségügyi szemléltető eszközök, vizeletanalizátor és a legmodernebb otoszkóp (fülvizsgáló eszköz) beszerzése is a projekt része volt.

Az átadón a Hernádi Pitypang Óvoda Pihe csoportjának óvodásai adtak műsort, Pogácsás Tibor államtitkár úr, a polgármester asszony és dr. Kovács Ákos gyermekorvos mondott ünnepi beszédet, Németh Sándor atya pedig megáldotta az épületet.

A továbbiakban az önkormányzat a kertet kívánja megszépíteni, amely a kisház elbontásával veszi kezdetét, majd a lehetőségekhez alkalmazkodva kiszélesíti az odavezető utat, valamint járdát épít ki a gyalogosan és/vagy babakocsival közlekedőknek. Ezen fejlesztések megvalósulásáig a hernádiak türelmét kérik.

Az önkormányzat köszöni az állami támogatást, valamint Heli Judit építészmérnöknek, a Schön-Bau Kft. dolgozóinak, más segítő szakembereknek, Máthé Márk közbeszerzési szakértőnek és Mischl René műszaki ellenőrnek az elvégzett munkát. Köszönet továbbá az önkormányzat dolgozóinak a megvalósításhoz nyújtott minden segítségükért.

    

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.