Magyar Falu Program

________

 

Leraktuk a Hernádi Alapszolgáltatási Központ épületének alapkövét

Hernád Nagyközség Önkormányzata a 2022. év elején TOP_Plusz pályázatot nyújtott be a Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése című kiírásra. Nagy örömünkre a feladatra
237 028 184 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk el.

A támogatásból a Hernádon 2017 óta önállóan működő Hernádi Alapszolgáltatási Központ épülete valósul meg. A Hernádi Alapszolgáltatási Központ a helyi szociális háló alapintézménye. Ellátja a házi segítségnyújtási, gyermekjóléti, szociális étkeztetési, jelzőrendszeres segítségnyújtási feladatokat. Emellett ehhez az intézményhez tartozik a Csicsergő Bölcsőde és a tanyagondnoki szolgálat is. Munkájukat jelenleg a Hernádi Polgármesteri Hivatal épületében látják el.

A fejlesztés önálló épület létrehozása az intézmény számára. Egy olyan 176.9 m2 hasznos alapterületű épület készül, amely bázis biztosít a szociális munkát végzők számára. Az épületben irodák és tárgyaló kapott helyet, továbbá egy terápiás fejlesztő szoba is. Az épület földszintes kialakítású. Az L alakú épületben kapott helyet a három iroda, a váróterem, a kapcsolódó kétnemű és akadálymentes vizesblokkokkal ellátott mosdóhelyiség, a takarítószer tároló, két raktár, teakonyha, a gépészeti helyiség, terápiás szoba, egy nagy alapterületű tárgyaló, valamint közlekedő. Az épület akadálymentesen megközelíthető, energiahatékony kialakítású.

Az építési feladatokat a Schön-Bau Kft. végzi el, amelynek 12 hónap áll rendelkezésére, hogy elvégezze a munkát. A munka várhatóan 2024. novemberének végén fejeződik be.

Az alapkőletételen helyi intézmények és civil szervezetek emléktárgyakat helyeztek el az időkapszulában. Így belekerült a pályázat támogatási szerződése, a látványtervek, a Hernádi Alapszolgáltatási Központ alapító okirata, valamint a civil szervezetek ajándékai.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.