Sertéstartók figyelmébe!

A nyári, őszi mezőgazdasági munkálatokra tekintettel felhívom a sertéstartó gazdák figyelm

 

Hernádi alkotók kiállítása nyílik

szeptember 19, 2019 in Legújabb híreink

Ovi-Sport pálya átadó lesz!

szeptember 17, 2019 in Legújabb híreink

Sertéstartók figyelmébe!

szeptember 16, 2019 in Közérdekű információk, Legfontosabb híreink

A nyári, őszi mezőgazdasági munkálatokra tekintettel felhívom a sertéstartó gazdák figyelmét, hogy a vaddisznóban előforduló afrikai sertéspestis megbetegedések miatt fokozott figyelmet kell fordítani a házi sertésállományok védelmére. A fertőzött vaddisznóval való érintkezés lehetősége miatt a mezőgazdasági területek, az onnan származó termékek óriási veszélyt jelentenek, jelenthetnek sertéseinkre.

A védekezésben elsődleges cél és feladat a vírus bekerülésének megakadályozása a házisertés állományokba, melyhez az alábbi intézkedések szükségesek a sertéstartók részéről:

Tovább… Sertéstartók figyelmébe!

Kormányablakok nyitva tartása

augusztus 30, 2019 in Legújabb híreink

Felhívjuk a tisztelt Lakosok figyelmét, hogy a Kormányablakok nyitva tartása az alábbiak szerint változik:

Hétfő: 07:00 – 17:00
Kedd: 08:00 – 16:00
Szerda: 12:00 – 20:00
Csütörtök: 08:00 – 16:00
Péntek: 08:00 – 14:00

A hulladékégetésről

augusztus 13, 2019 in Legújabb híreink

Tisztelt Hernádiak!

Az elmúlt napokban a közösségi portálon több észrevétel volt azzal kapcsolatban, hogy a településen égetést tapasztaltak. Az önkormányzat helyi rendelete értelmében az avar- és kerti hulladék égetése minden évben kizárólag két időszakban megengedett:

– tavasszal: március 1-től május 15-ig
– ősszel: szeptember 15-től november 30-ig.

A kommunális hulladék égetése az év minden szakaszában szigorúan tilos!

Kérjük, hogy amennyiben égetést tapasztalnak, arról a Polgármesteri Hivatalban tegyenek bejelentést személyesen, telefonon (29/374-122) vagy email-en (onkormanyzat@hernad.hu).

A közösségi portálra feltöltött képek alapján nem tudjuk beazonosítani, mely ingatlanon végzik az égetést, így eljárást sem tudunk indítani. A bejelentés során legalább a címet kérjük megadni, amennyiben rendelkezésre áll a fotófelvételeket is csatolják. A bejelentő nevét az eljárás során minden esetben zártan kezeljük.

A szabadon kóborló kutyák, illetve gazos, parlagfűvel szennyezett területek bejelentésekor szintén zártan kezeljük a bejelentő nevét, ezért ezek észlelése esetén is a Polgármesteri Hivatalhoz forduljanak.

Hernád, 2019. 08. 13.

Árva Szilvia
jegyző

 

Új eszközökkel gazdagodnak az orvosi rendelők

augusztus 6, 2019 in Legújabb híreink

A Magyar Falu Program keretében önkormányzatunk pályázatot nyújtott be orvosi eszközök vásárlására, amelyet a két háziorvosi rendelőben és a gyermekorvosi rendelőben kell használatba helyezni. Pályázatunk 2.988.890 forint támogatásban részesült. Az összegből EKG készülékeket, defibrillátort, otoszkópot, dopplert, vérnyomásmérőt, pulsoxymétert, dermatoszkópot és más, kisebb értékű eszközöket fogunk vásárolni.  A Támogatói Okirat megérkezett, megrendelhetjük az eszközöket, amelyeket a megérkezés után azonnal a doktorok rendelkezésére bocsátunk.

Köszönjük a támogatást!

Elkészült a mosdó a sportpályán!

augusztus 6, 2019 in Legújabb híreink

   Olvasóink közül biztosan sokan kerültek már abba a helyzetbe, hogy a hernádi sporttelepen egy-egy rendezvény alkalmával bizony fel kellett (volna) keresniük a mosdót. Az öltözőben csak a sportolók számára van ilyen, kívül pedig csak egy pottyantós volt, de az utóbbi időben már az sem. Meg így a 21. században már nem szívesen veszünk igénybe budit, lássuk be.

Az elmúlt években megtöbbszöröződött a sporttelep látogatóinak a száma, ezért mindenképpen fejlesztéseket kellett az önkormányzatnak ott végrehajtania. Ezek egyike volt a mosdó megépítése. A fejlesztés TAO-pályázat révén jöhetett létre. A pályázatot a Hernádi Kosárlabda Alapítvány nyújtotta be a szakági szövetségéhez és meg is kapta a támogatást.

Június végén elkészült az új mosdó, amit bárki igénybe vehet, aki a sporttelepen tevékenykedik.Tovább… Elkészült a mosdó a sportpályán!

Védőnői Tanácsadó hírek

augusztus 2, 2019 in Legújabb híreink

Augusztus 1. napjától a 2. számú védőnői körzet feladatait Kolozsi Katalin védőnő látja el. Kata településünk lakosa, 2014-ben diplomázott a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán. Bízunk abban, hogy új munkahelyén jól érzi magát, a várandós anyukák, kisgyermekes családok pedig szeretettel fogadják.

Az 1-es számú körzet védőnője, Helik Gabriella augusztus 5 – 17-éig szabadságát tölti, ebben az időszakban Kolozsi Katalin helyettesíti a saját tanácsadási idejében, ami a Védőnői Tanácsadó oldalán olvasható.

Gyermek-és fiatalkorú amatőr sportolók sportorvosi vizsgálata

július 31, 2019 in Legújabb híreink

A Fehér Sólyom Gyermekgyógyászati Bt. képviselője,  dr. Kovács Ákos gyermekorvos tájékoztatta hivatalunkat, hogy 2019. szeptember 1. napjától a praxisába bejelentkezett amatőr sportolók sportorvosi alkalmassági és szűrővizsgálatát el tudja végezni, mivel az Országos Sportegészségügyi Intézettel érvényes szerződéssel rendelkezik.

A vizsgálat helye:  Gyermekorvosi Rendelő, Hernád Gesztenye u. 1.

A sportorvosi vizsgálat időpontja: minden kedden 17-18 óra között

A vizsgálat kizárólag előzetes bejelentkezés és időpont alapján történik. Telefon: 29/950-555;  30/933-1978.

Fontos, hogy kizárólag a doktor úr praxisába bejelentkezett, amatőr sportolóként igazolt gyermekek részére van jogosultsága az engedély kiadására.Tovább… Gyermek-és fiatalkorú amatőr sportolók sportorvosi vizsgálata

Társadalmi egyeztetés Hernád nagyközség településrendezési eszközeinek felülvizsgálata kapcsán

július 24, 2019 in Legújabb híreink

Hernád Nagyközség Önkormányzata partnerségi egyeztetés keretébenLAKOSSÁGI FÓRUMOT tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom Önt.

A lakossági fórum témája: társadalmi egyeztetés Hernád nagyközség településrendezési eszközeinek felülvizsgálata kapcsán. A fórum keretében lehetőség van vélemény, észrevétel megtételére.

A lakossági fórum helyszíne:
Hamvas Béla Művelődési Ház és Könyvtár (2376 Hernád, Fő u. 149.)

A lakossági fórum időpontja: 2019. július 29. (hétfő) – 16:00 óra

A Fórumot követően írásbeli észrevételeit várjuk a foepitesz@hernad.hu címen, a honlapon megjelenéstől számított 30 napig.

Hernád, 2019. július 24.

Zsírosné dr. Pallaga Mária polgármester

Kapcsolódó dokumentumok:
TSZT_2019_07_19
SZT_B_2019_7_19
SZT_A_2019_7_19
Hernad_HESZ_tervezet_2019_0722-1

Újabb sikeres kosaras TAO-pályázat

július 23, 2019 in Legújabb híreink

A program legfőképpen a kosárlabda népszerűsítését, a rendszeres mozgást, a csapatjáték megszerettetését szolgálja. A kosárlabda alapjainak a megismertetése, elsajátítása, az életkori sajátosságoknak megfelelő jártasságok, képességek kialakítása a cél. A Pest Megyei Bajnokságban a mini, gyerek, junior és felnőtt csapatainkat indítjuk, az Országos Kenguru Bajnokságban a mini csapatot, a gyerek csapatot pedig az Országos Gyerek Kupa bajnokságokba nevezzük be. Folytatjuk a “dobd a kosárba” programot az 1-2. és a 3-4. osztályos gyerekekkel. Ismét indul előkészítő és óvodás csoport. Hernád Nagyközség Önkormányzata rendelkezik sportkoncepcióval, melyben a kosárlabda kiemelkedő helyen szerepel.

A program megvalósítása mindenkinek fontos községünkben, hiszen a gyerekek mellett egyre több felnőtt ismerkedik meg a játékkal. A családi játékdélutánok mellett a 2012-ben indult “kosárlabda dzsembori” megrendezésével, ami a nagy siker miatt már hagyománnyá vált, nagyon sok embert tudunk bevonni a játékba. A kosárlabda egyre nagyobb népszerűségének az egyik bizonyítéka a mérkőzések emelkedő nézőszáma! A gyerekek rendszeres sportolása nem csak a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja, hanem egészségük megőrzésében is fontos szerepet játszik. Fejlődik közösségi szellemük, megtanulnak felelősséget vállalni magukért, társaikért, tolerálni tudják mások hibáit. A sportfejlesztési program megvalósulása töretlen, zökkenőmentes. A tevékenység az önkormányzat és a lakosság támogatását bírja. A tornaterem és a szabadtéri pálya használatát az önkormányzat továbbra is biztosítja.

Kérelem (pdf)
Határozat – Sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelem jóváhagyása (pdf)

Elkészült az ovi-sport pálya a Hernádi Pitypang Óvodában!

július 16, 2019 in Legújabb híreink

Bár minden ilyen hamar elkészülne! Mindössze 4 napra volt szüksége a kivitelezőnek arra, hogy elkészítse a 6-12 méter nagyságú, műfüves ovi-sport pályát a Hernádi Pitypang Óvoda udvarán! Tavaly pályáztunk az Ovi-Sport Alapítványnál erre a pályára és legnagyobb örömünkre az óvodások a nevelési év kezdetén birtokba is vehetik majd.

 

 

 

 

 

 

Tovább… Elkészült az ovi-sport pálya a Hernádi Pitypang Óvodában!

Megújult a Váradi úti harangláb

július 16, 2019 in Legújabb híreink


A Váradi úton az 1930-as évek óta áll egy harangláb, amelyen egy ún. trianoni harang lakik. Ezt a harangot szólaltatták meg mindig, ha ezen a településrészen lakó ember hunyt el. 2006-ban  önkormányzatunk megtisztíttatta a harangot és új haranglábat is készíttetett. A harangláb mára erősen elhasználódott, ezért szükségessé vált a cseréje.Hernád Nagyközség Önkormányzata szeretettel nyújtja át a Váradi úton lakóknak és minden hernádinak az új, biztonságos haranglábat.

 

Sport. Büszkeség. Hernád!

július 14, 2019 in Legújabb híreink

Két olyan sportolóról érkezett hír, akik a Hernádi Kosárlabda Alapítványhoz kötődnek. Az egyik Kucsera Dániel, aki jelenleg Portugáliában van az U20-as Európa Bajnokságon  a válogatottal. Kucsera Dani Hernádon kezdett kosárlabdázni, innen került a Kecskeméti Kosárlabda Akadémiára, majd a Kecskemét NB I. – es csapatába! A jó hír az első meccsről szól, amelyen Dani kiemelkedően jó teljesítmény nyújtott. Itt olvashatják: https://www.facebook.com/ktekosar/.

A másik sportoló Pap Kincső, aki a szabadtéri Atlétikai Országos Bajnokságon, az újonc korcsoportban súlylökésben országos bajnok lett! Több mint 1 méterrel jobb volt, mint a második helyezett!
Pap Kincső a Hernádi Kosárlabda Alapítvány atlétika és kosárlabda szakosztályainak a tagja. Hernád Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete szívből gratulál a sportolóknak és edzőiknek, valamint a nevelő egyesületeiknek!

Legyünk nagyon büszkék gyermekeinkre!

A képek forrása: KTE Kosárlabda Klub és Körtvélyesi József

Ügyfélfogadási idő változás – Dabasi Járási Hivatal Kormányablak

július 3, 2019 in Legújabb híreink

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. július 1-től a Miniszterelnökség döntése értelmében minden Pest megyei kormányablakban, így a Dabasi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán is az alábbi ügyfélfogadási idő érvényes:

hétfő 07.00 – 17.00-ig
kedd 09.00 – 17.00-ig
szerda 10.00 – 20.00-ig
csütörtök 09.00 – 17.00-ig
péntek 09.00 – 13.00-ig.

A változások megjelenítésében való szíves együttműködésüket tisztelettel köszönjük!