Magyar Falu Program

________

 

ELoGE elismerést kapott Hernád

Büszkén tudjuk minden hernádival, hogy önkormányzatunk 2023-ban elnyerte az Európa Tanács “Európai Kiváló Kormányzás Védjegyét (European Label of Governance’ Excellence – ELoGE). Polgármester asszony a tegnapi napon vette át a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének rendezvényén az elismerést, amelyet 2021 után másodszor azok az önkormányzatok vehettek át, amelyek a szigorú nemzetközi szabványok mentén teljesítették az Európa Tanács TÖOSZ által adaptált programjának feltételeit.

“A TÖOSZ, a Belügyminisztérium, a Magyar Faluszövetség, a Kisvárosok Szövetsége és a Homo Oecologicus Alapítvány képviselői alkotják a Magyar Nemzeti Platformot, amelynek tagjai döntéshozó fórumként szakértők közreműködésével ítélik a Védjegyet, amit egy kristály dodekaéder szobor szimbolizál, rajta a Jó Kormányzás 12 alapelvével. A Védjegyet azok az önkormányzatok nyerhetik el, amelyek a Jó Kormányzás 12 Alapelvének megfelelnek, és teljesítik a felhívásban foglalt feltételeket. A feltételeket pedig bizonyos dokumentumok benyújtásával, valamint a helyi polgárok, a választott képviselők és a hivatal munkatársainak megkérdezésével lehet teljesíteni. Természetesen nemcsak megkérdezni kell őket, hanem elégedettségükről kell, hogy beszámoljanak. A Védjegy azt tanúsítja, hogy az azt elnyerő helyi önkormányzat az önkormányzás egy minőségileg magasabb szintjét érte el, ami büszkeség az önkormányzat és az egész település számára.” (www.toosz.hu)

A díj elnyerése érdekében kérdőívek kitöltését kértük a helyi polgároktól. Nagyon sokan siettek a segítségünkre és töltötték ki a kérdőíveket. Ezután hatalmas munkával egy önkormányzati önértékelést kellett elkészítenünk és be kellett mutatnunk azokat a dokumentumokat, amellyel egy felkészült, átláthatóan, hatékonyan működő önkormányzatnak rendelkeznie kell. Sikeresen teljesítettük a feladatot.

Hernád Nagyközség Önkormányzatával együtt Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata, Szarvas Város Önkormányzata, Rigács Község Önkormányzata, Vép Város Önkormányzata és Zalaszentgrót Város Önkormányzata kapott ELoGE elismerést.

Köszönjük az elismerést az értékelést végző szakembereknek, valamint a TÖOSZ munkatársainak a segítséget, és gratulálunk a többi díjazottnak!

    

Hernád Nagyközség Önkormányzata

 

 

 

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.