Tájékoztatás kóborló ebekkel kapcsolatban

A közösségi portálon ismét közterületeinken gazdátlanul kóborló ebekről adnak hírt. Tájékoztatom Önöket, hogy a kóbor állatok befogására, elszállítására, és azok gondozására önkormányzatunk az Alpha-Vet Kft-vel kötött szerződést 2014-ben. A Kft. munkatársai elvégzik a település utcáinak, tereinek, külső határának, havonkénti bejárását. Amennyiben lakossági bejelentés érkezik a havi bejáráson túl is hívjuk őket, de nem tudnak azonnal a helyszínre menni. A legtöbb esetben már akkor, amikor kollégáim a helyszínre érkeznek, nem találhatóak a bejelentés helyén az ebek.

Az utcán kóborló kutyák befogásában, gazdáinak megtalálásában, a felesleges szaporulat gazdásításában nagyon sokat segít a településen működő állatmenhely vezetője, azonban kapacitásuk véges.

A közösségi portál vitathatatlanul sokat tud segíteni egy-egy kóborló eb gazdájának a felderítésében, azonban hivatalunk abban az esetben tud intézkedni, ha tudomást szerzünk arról, hogy gazdátlan ebet látnak közterületen.

Kérem Önöket, hogy ezzel kapcsolatos bejelentéseiket telefonon (29-374-122), e-mail-en (onkormanyzat@hernad.hu; jegyzo@hernad.hu), vagy személyesen tegyék meg a Polgármesteri Hivatalban. A gazdátlan kutya fotója – ha nincs erre lehetőség leírása – pontos helye elengedhetetlen a tulajdonos felderítéséhez, intézkedéshez. Hivatalunk bejelentés esetén minden esetben helyszíni bejárást tart, eljárást indít, legyen szó közterületen kóborló gazdátlan ebről, vagy nem megfelelő állattartásról. A bejelentő személyes adatait zártan kezeljük.

Árva Szilvia
jegyző

 

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23. id. Dormány József, a hernádi állomásfőnök és a felesége (1958. június 25.)