Magyar Falu Program

Programajánló

________

 

Sikeresen zárult az elektronikus helyi közigazgatási rendszer fejlesztése az inárcsi, a hernádi és a felsőpakonyi önkormányzatnál

Inárcs, Hernád és Felsőpakony települések jelen projektjének konkrét célja az volt, hogy a kor műszaki színvonalának megfelelő elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúrát alakítson ki. E cél eléréséhez Az Európai Unió és a Magyar Állam 38.643.517 Ft támogatást nyújtott, 100 %-os finanszírozás mellett.

Az önkormányzati ügyintézésnek, különböző feladatok megoldásának kisebb-nagyobb problémái ismertek: nyilvántartások, adatok kezelése, archiválása nem mindenhol teljesen megoldott, a meglévő alkalmazások sokszor nehézkesen működnek, a kezelésük, illetve a keresések, hatékonysága nagyon alacsony.

A legtöbb szakrendszer egymástól teljesen függetlenül működik, így az adatokat többszörösen kell rögzíteni, azok változása esetén minden alkalmazásban külön-külön frissíteni, ami több ügyintéző párhuzamos (és egymást lefedő) munkáját jelenti. A külön adatforrásból származó, de egymást átfedő információk kezelése felesleges időt és ügyintézőt vesz igénybe.

Jelen projekt közvetlen célja az volt, hogy a helyi önkormányzatok közigazgatási és közszolgáltatási rendszereinek a belső munkafolyamatok hatékonyabb működtetéséhez és ügyfélbarát szolgáltatások nyújtásához szükséges, az önkormányzati ASP központ igényeivel összehangolt fejlesztése valósuljon meg, az e-közigazgatási eszközök egységesített szolgáltatásként való igénybe vételét lehetővé tevő ASP központhoz való csatlakozással együtt.

A szakrendszerek típusától függően, az összevonható funkciókat (jogosultságkezelés, naplózás, biztonsági mentések stb.), a törzsadatok kezelését, a szakrendszerek külső kapcsolatkezeléseit egy egységes keretrendszer fogja ezentúl össze. A különböző szakrendszerek által használt kliensprogramokra minden frissítés és jogszabályi változás időben felkerül.

A projekt közvetett célja az volt, hogy egyszerűen elérhetővé váljanak az ASP központ által megvalósított informatikai szolgáltatások, fejlesztések. Az önkormányzat költséghatékonyan és egységesen fejleszthető legyen, így magasabb szolgáltatási színvonal érhető el. Az ügyfeleket ezzel a kiszolgáló rendszerrel gyorsabban és célirányosan lehet kiszolgálni, csökken a várakozók száma, és gyorsabbá válik az ügymenet.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.