Magyar Falu Program

________

 

Pest megye millenniumi zászlajának átadása

A falunap bővelkedett eseményekben és ezek között volt egy ünnepi is. Elnöki köszöntő Vendégünk volt dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke. Elnök úr egy különleges alkalomból érkezett, ugyanis Pest megye 2009-ben ünnepli fennállásának 1000. évfordulóját.

A megyei közgyűlés ezért ez az évet, a Millennium évének nyilvánította. Szent István király 1009-ben a veszprémi Sóly okiratában említette először a négy vármegye: Fejér, Veszprém, Zala és Visegrád nevét. Visegrád vármegye és Pest megye között történelmi jogfolytonosság van, ezért Pest is Magyarország legrégibb megyéi közé tartozik. Elnök úr most azért jött hozzánk a falunapra, hogy a hernádiakat is bekapcsolja a millenniumi ünnepségbe. A falunap színpadán került sor az ünnepélyes aktusra, amelynek során dr. Szűcs Lajos mondott rövid beszédet, majd átadta a zászlót Zsadányi Lászlóné polgármester asszonynak. Polgármester asszony meglengette a zászlót, majd megköszönte azt.

a millenniumi zászló átadása a millenniumi zászló átadása A millenniumi zászló a Községháza tanácskozó termébe kerül majd a nemzeti, a hernádi, és a Magyar Millennium zászlai mellé.

Fotók: www.pestmegye.hu

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.