Már csicseregnek a Csicsergő Bölcsődében!

Gyönyörű napsütés volt szeptember 9-én délután Hernádon, amikor Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár és országgyűlési képviselő, valamint Zsírosné dr. Pallaga Mária polgármester átadta a gyerekeknek, a szüleiknek és a dolgozóknak a Hernádi Csicsergő Bölcsőde kibővített és felújított épületét.

2017-ben hozta létre az önkormányzat ezt az intézményt, azonban már akkor is látható volt, hogy hamarosan bővíteni szükséges, hogy maradéktalanul el tudja látni a feladatát. Az önkormányzat 2018 szeptemberében nyújtott be a pályázatot Pest megye célzott pénzügyi támogatása keretében a PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2018 pályázati kiírásra, amelyen végül 96,2 millió forint támogatást nyert el. A beruházás ebből az összegből és a mintegy 20 millió forintos önerőből valósult meg.

A bölcsi kétcsoportos, összesen 28 kisgyermek elhelyezését teszi lehetővé. Az épületben nagyobbak lettek a csoportszobák, nagyobb fejlesztő szoba épült, megújult a melegítőkonyha, kiépültek a dolgozók megfelelő munkakörülményeit biztosító helyiségek.

Az önkormányzat hálásan köszöni azoknak a vállalkozásoknak és szakhatóságoknak a segítségét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a bölcsőde időben elkészüljön és megszerezze a szükséges engedélyeket.

A megnyitó után a gyerekek és szüleik nagy örömmel vették birtokba a régi-új intézményt.

                       

További képek a galériában láthatók.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.