Közlemény a polgárőrségről

A hernádi önkormányzat lakossági kezdeményezésre felmérte, hogy hányan jelentkeznének egy megalakítandó polgárőr szervezetbe, amelynek feladata a község közbiztonságának erősítése és helyi rendezvények biztosítása lenne.

Felhívásunkra 56 fő jelentkezett, és ez a létszám lehetővé teszi, hogy a polgárőrség megalakuljon. Működésére a civil szervezeti forma lesz a legmegfelelőbb, tehát polgárőr egyesületként fog dolgozni. Most kezdődik az Alapszabály megalkotásáig tartó szakmai munka, amely után alakuló közgyűlésre hívjuk majd azokat, akik jelentkeztek.

A polgárőrséggel párhuzamosan diszpécser szolgálat létrehozását is tervezzük. Az ügyeletet ellátó diszpécsernek lehet majd bejelentést tenni gyanús mozgásokról, illegális szemétlerakásról stb. Ennek részleteiről a későbbiekben tájékoztatjuk a lakosságot.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy még mindig lehet polgárőrnek jelentkezni, és nem kizárólag férfiaknak, hanem nőknek is. A művelődési házban kell a belépési szándékot jelezni a 374-125-ös telefonszámon vagy a muvhaz_a_hernad.hu e-mail címen.

Továbbra is várjuk cégek és magánszemélyek anyagi felajánlásait a polgárőrség támogatására, hiszen a járőrözéshez benzin is szükséges. Nincsen olyan kis összeg, ami ne segíthetne.

Köszönjük.

Községi Önkormányzat
Hernád

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.