Magyar Falu Program

________

 

Hirdetmény a sírhelyekkel kapcsolatos teendőkről

temetoHernád Nagyközség Önkormányzata értesíti a hozzátartozókat, hogy a sírhelyek használata a betemetéstől számított 25 évre, a sírbolt használata 60 évre, az urnafülke használata 10 évre terjed ki.

A temetési hely felett az rendelkezik, aki megváltotta. Megszűnik a rendelkezési jog gyakorlása, ha a használati idő megváltás hiánya miatt lejár. Felhívjuk figyelmüket, hogy temetőnkben az 1990-ben, illetve korábban létesített sírhelyek, valamint a 2005-ben, illetve korábban létesített urnasírhelyek megváltásának joga 2015. évben lejár.

A lejárt sírhelyeket a SZIGÜ Zrt. hernádi kirendeltségén (Hernád Köztársaság út 70.) lehet újra megváltani, e felhívás alapján, 2016. január 31-ig. Ezt követően meg nem váltott sírhelyekről levélben – ha ismert a hozzátartozó – vagy hirdetményi úton értesítést állítunk ki. Tájékoztatjuk Önöket, hogy azon sírhelyek, urnafülkék, amelyeknek újraváltása határidőn belül nem történik meg, a temető üzemeltetőjének jogában áll elbontani, újra értékesíteni.

A sírhely megváltással kapcsolatban Horváth Klára, (telefonszám:06203397234) a SZIGÜ Zrt. munkatársa ad bővebb felvilágosítást.

Kérjük a Tisztelt hozzátartozókat, hogy a balesetveszély elkerülése érdekében ellenőrizzék hozzátartozóik síremlékeit. A megrongálódott, ingatag, düledező síremlék helyreállítása, felújítása a sírhely felett rendelkezni jogosultak feladata, kötelezettsége, azért minden felelősség őket terheli.

Segítő együttműködésüket köszönjük!

Hernád Nagyközség Önkormányzata

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.