Magyar Falu Program

________

 

Folyik a művelődési ház belső felújítása

Április elején megkezdődött a művelődési ház közművelődési érdekeltségnövelő támogatásból és önkormányzati forrásból megvalósuló belső felújítása. A munka folytatása a tavalyi évben végrehajtott színházterem felújításnak.

Idén sor kerül az átrium, a folyosó és a vizesblokkok, valamint a konyha tisztasági festésére, a teleház és az ún. “barna ajtós klub” egybenyitására, valamint az iroda és az előtér felújítására. Ezzel a változtatással lehetőség nyílik arra, hogy (a teleház megszüntetésével) itt kapjon helyet a községi könyvtár, s immár a művelődési ház részeként üzemeljen tovább. Az építési munkát az ajánlatkérés során legkedvezőbb árat adott  Schön-Bau Kft. végzi el, amelynek ára 8.262.941.- Ft, a könyvespolcokat és a szükséges beépített szekrényeket Katona József asztalosmester készíti el 1.544.000 Ft-ért.

A könyvtár jelenlegi anyagát az iskola és a község megosztja, így természetesen az általános iskolában is marad megfelelő mennyiségű könyvállomány, amelyet a tanulók használhatnak. A művelődési házban létrejövő községi könyvtár hétköznapokon 8-20 óráig, szombaton 8-12 óráig tart majd nyitva.

A művelődési ház kb. 3000 kötetet kapott ajándékba a Hernádon élő emberektől, amelyet ezúton is tisztelettel megköszönünk és kérjük, hogy feleslegessé vált könyveiket továbbra is adományozzák a községi könyvtárnak. Köszönjük.

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.