Karácsonyi népzenei műsor lesz a templomban

Hernád arról is híres, hogy rengeteg rendezvény zajlik a faluban minden esztendőben. A z advent

Karácsonyi készülődés a kézművesekkel

Hernádon az adventi várakozás egyik nagyon fontos rendezvénye a karácsonyi készülődés címe

 

Karácsonyi népzenei műsor lesz a templomban

december 2, 2016 in Legújabb híreink

betlehemben_megzendult_az_enek_plakat
Hernád arról is híres, hogy rengeteg rendezvény zajlik a faluban minden esztendőben. A z adventi időszak különösen bővelkedik programokban, s amire a legbüszkébbek vagyunk az az, hogy ezek az események nem a vásárlásról, a szerzésről, hanem a hagyományok ápolásáról és a kultúráról szólnak. Ez a koncert is a várakozás lélekemelő programja lesz. Jöjjenek el minél többen!

A művészeti iskolások koncerttel várják a Mikulást

december 2, 2016 in Legújabb híreink

mikulas-koncert

Karácsonyi készülődés a kézművesekkel

december 1, 2016 in Legújabb híreink

Hernádon az adventi várakozás egyik nagyon fontos rendezvénye a karácsonyi készülődés címet viselő kézműves délután. A programra invitáló plakáton olvashatják a legfontosabb tudnivalókat:

unnepi_keszulodes_plakat

A legfontosabb tudnivalók a kéményseprésről

december 1, 2016 in Legújabb híreink

Erről a nagyon aktuális és fontos témáról a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatóját olvashatják:

Ki sepri a kéményt?

A lakossági kéményseprést több megyében átvette a katasztrófavédelem. Ez nem azt jelenti, hogy tűzoltók ellenőrzik a kéményeket, a sormunkát változatlanul kéményseprő szakemberek végzik. Az újdonság csak az, hogy ahol a megyei jogú városok nem vállalták a feladatot, ott a katasztrófavédelem szervezésében valósul meg a kéményseprés. A kéményseprőipari (katasztrófavédelmi) szerv a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK), amely tevékenységét Megyei Kéményseprőipari Ellátási Csoportok révén végzi. kemenysepres

Mikor jön a kéményseprő?

A lakossági sormunka nincs összefüggésben a fűtési időszakkal. A kéményseprők ütemterv alapján érintik az egyes települések utcáit. Ez gázüzemű és zárt égésterű tüzelő- és fűtőeszközök esetén kétévente, minden egyéb fűtőberendezés esetében évente történik meg.Tovább… A legfontosabb tudnivalók a kéményseprésről

Ismét lehet szociális tűzifát kérelmezni

november 29, 2016 in Legfontosabb híreink, Legújabb híreink

HIRDETMÉNY
szociális tűzifa juttatásról

Hernád Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. november 29-én megalkotta a szociális tűzifa támogatás igénylésének szabályairól szóló önkormányzati rendeletét.

Térítésmentes tűzifa juttatásként háztartásonként maximum 2m3 tűzifa adható a 85 erdei m3 önkormányzat által pályázaton elnyert mértékig.Tovább… Ismét lehet szociális tűzifát kérelmezni

Dajkát keres az ovi

november 24, 2016 in Legfontosabb híreink

Hernádi Pitypang Egységes Óvoda- Bölcsőde a “Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet

DAJKA

munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony
Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidőTovább… Dajkát keres az ovi

Adventi hangversennyel kezdjük a karácsonyi készülődést

november 21, 2016 in Legújabb híreink

adventi

Kortárs képzőművészek kiállítása

november 21, 2016 in Kulturális ajánló

kortars2016_a

A közlekedésben is segít a rendőr!

november 16, 2016 in Legújabb híreink

_dsc0942Az alábbiakban rendőrségi tájékoztatót olvashatnak, amely a Hernádon (is) tapasztalható közlekedési problémákkal foglalkozik. Körzeti megbízottunk azért döntött a lehetséges szabálysértések csokorba gyűjtése mellett, hogy megelőzze őket és lehetőleg minél ritkábban kelljen eljárnia miattuk. Olvassák figyelmesen!

Tisztelt lakosság!

A rendőrség részéről szükségesnek tartjuk a KRESZ néhány szabályának felelevenítését, értelmezését a helyi sajátosságok figyelembevételével, valamint a jelenlegi szabálysértési törvény által meghatározott szankciók megemlítésével.Tovább… A közlekedésben is segít a rendőr!

Lehetőség álláskeresőknek (tájékoztató)

november 16, 2016 in Legújabb híreink

Tisztelt érdeklődő! A Pest Megyei Kormányhivatal illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya szeretné felhívni a figyelmét a VEKOP-8.1.1. “Út a munkaerőpiacra” elnevezésű, foglalkoztatást elősegítő programjára, amely megkönnyítheti az álláskeresők elhelyezkedését!

Abban az estben, ha Ön 25 – 64 év közötti álláskereső, kérjük, tekintse át foglalkoztatási és képzési támogatási lehetőségeket ide kattintva.

Adni 2016-ban is jó!

november 13, 2016 in Legújabb híreink

adnijo