Népesség-összeírás zajlik

A Központi Statisztikai Hivatal október 1-jétől népesség-összeírást, vagyis mikrocenzust ta

TIGÁZ-tól FŐGÁZ-hoz

Az alábbi kisfilmben nagyon fontos információk hangzanak el azok számára, akik most kerültek

 

Népesség-összeírás zajlik

október 26, 2016 in Legújabb híreink

A Központi Statisztikai Hivatal október 1-jétől népesség-összeírást, vagyis mikrocenzust tart. Kérjük, segítsék a kérdezőbiztosok munkáját!

mikro

TIGÁZ-tól FŐGÁZ-hoz

október 24, 2016 in Legújabb híreink

Az alábbi kisfilmben nagyon fontos információk hangzanak el azok számára, akik most kerültek át a FŐGÁZ-hoz a TIGÁZ-tól. Kérjük, tekintsék meg!

Hernádi Ősz 2016

október 4, 2016 in Legújabb híreink

plakat_hernadi_osz-1

A 2016. június 4. napját megelőzően engedély nélkül létesített vízkivételt biztosító vízilétesítmények vízjogi engedélyezési eljárása

október 1, 2016 in Legújabb híreink

A BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívása INNEN letölthető.

Kezdődik a fűtési szezon – a téli fűtés okozta veszélyek

október 1, 2016 in Legújabb híreink

Október 15-ével megkezdődik a hivatalos fűtési szezon. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan a hűvösebb idő beköszöntével nem várják meg a szezon kezdetét, esténként felfűtik a lakásaikat. A háztartások zömében vegyes tüzelésű kazánt használnak.  Önmagában ez nem okozhatna gondot, ha mindenki a megfelelő karbantartást követően és rendeltetésszerűen alkalmazná ezen eszközöket.Tovább… Kezdődik a fűtési szezon – a téli fűtés okozta veszélyek

Tíz év után ismét Győrfi-kiállítás lesz Hernádon

szeptember 29, 2016 in Legújabb híreink

plakat_gyorfiOktóber 7-én este nyílik meg Hernádon Győrfi András
festőművész önálló kiállítása. Tíz évvel ezelőtt már láthattuk itt akkori alkotásait. Most legújabb munkáit hozta el az azóta komoly nemzetközi elismertséget is magáénak tudó művész.

Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat

szeptember 28, 2016 in Legújabb híreink

Önkormányzatunk ez évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati  Ösztöndíjpályázat 2017. évi fordulójához.

A pályázatra azok az önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben  (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében ) teljes idejű ( nappali tagozatos ) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.
Lehetőség van a középiskola utolsó évfolyamos tanulói és érettségizettek számára is pályázatot benyújtani.
Az ösztöndíj időtartama 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév (2016/2017. tanév második, illetve a 2017/2018. tanév első féléve).

Tovább… Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat

Újabb sikeres TAO pályázat

szeptember 27, 2016 in Legújabb híreink

A program legfőképpen a kosárlabda népszerűsítését, a rendszeres mozgást, a csapatjáték megszerettetését szolgálja. A kosárlabda alapjainak a megismertetése, elsajátítása, az életkori sajátosságoknak megfelelő jártasságok, képességek kialakítása a cél. A Pest Megyei Bajnokságban a mini, gyerek, junior és felnőtt csapatainkat indítjuk, az Országos Kenguru Bajnokságban a mini csapatot, a gyerek csapatot pedig az Országos Gyerek Kupa bajnokságokba nevezzük be. Folytatjuk a “dobd a kosárba” programot az 1-2. és a 3-4. osztályos gyerekekkel. Ismét indul előkészítő és óvodás csoport. Hernád Nagyközség Önkormányzata rendelkezik sportkoncepcióval, melyben a kosárlabda kiemelkedő helyen szerepel.

A program megvalósítása mindenkinek fontos községünkben, hiszen a gyerekek mellett egyre több felnőtt ismerkedik meg a játékkal. A családi játékdélutánok mellett a 2012-ben indult “kosárlabda dzsembori” megrendezésével, ami a nagy siker miatt már hagyománnyá vált, nagyon sok embert tudunk bevonni a játékba. A kosárlabda egyre nagyobb népszerűségének az egyik bizonyítéka a mérkőzések emelkedő nézőszáma! A gyerekek rendszeres sportolása nem csak a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja, hanem egészségük megőrzésében is fontos szerepet játszik. Fejlődik közösségi szellemük, megtanulnak felelősséget vállalni magukért, társaikért, tolerálni tudják mások hibáit. A sportfejlesztési program megvalósulása töretlen, zökkenőmentes. A tevékenység az önkormányzat és a lakosság támogatását bírja. A tornaterem és a szabadtéri pálya használatát az önkormányzat továbbra is biztosítja.

TAO 2016/2017.

Támogatás jogcíme Elszámolandó összeg
Tárgyi eszköz beruházás, felújítás (előfinanszírozott ingatlan)  3.859.537 Ft
Utánpótlás-nevelés feladatainak ellátása  4.496.218 Ft
Versenyeztetés  529.620 Ft
Összesen 8.885.375 Ft

A 30%-os önrészt Hernád Nagyközség Önkormányzata biztosítja.

A továbbiak itt olvashatók >>

Ebzárlat és legeltetési tilalom

szeptember 13, 2016 in Legújabb híreink

A linkre kattintva olvashatják a a járási főállatorvos úr határozatát a ebzárlatról és legeltetési tilalomról, amelyet a rókák veszettség elleni orális immunizációja miatti vakcinák kihelyezése miatt rendeltek el.
Határozat szövege.

Zöldhulladék gyűjtés

szeptember 13, 2016 in Legújabb híreink

Az NHSZ OKÖT 2016-ban az alábbi időpontokban gyűjti be a zöldhulladékot HERNÁDON:
szeptember 28.        8-14 óra között
október 12.               8-14 óra között
november 16.           8-14 óra között
december 14.            8-14 óra között
A gyűjtés GYŰJTŐPONTOS. Helye: BÚCSÚTÉR.

A gyűjtőponton azok a hernádi lakosok adhatnak le alkalmanként 1 m3 zöldhulladékot, akik vevőkóddal rendelkeznek.

Legyél határvadász!

szeptember 7, 2016 in Legfontosabb híreink, Legújabb híreink

Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába JÁRŐRTÁRS beosztás betöltésére.  A részleteket a csatolt mellékletekben találják:

Pályázati kiírás
Jelentkezési lap
Hozzájáruló nyilatkozat ellenőrzéshez
Orvosi igazolás
Alkalmassági kérdőív (és az alkalmasság feltételeinek leírása)