Közmeghallgatás 2017

Hernád Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. február 27-én (hétfő) 18

Program a fiatalokért

VEKOP-8.2.1-15 kódszámú „Ifjúsági Garancia a Közép-magyarországi régióban” elnevezés

Tornatermi gondnokot keresünk!

Hernád Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet TORNATERMI GONDNOK munkakör betöltésére

 

Közmeghallgatás 2017

február 15, 2017 in Legfontosabb híreink, Legújabb híreink

Hernád Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. február 27-én (hétfő)
18 órakor a Művelődési Ház átriumában KÖZMEGHALLGATÁST tart.

Napirend:

  1. Polgármesteri beszámoló a 2016-ban elvégzett feladatokról
  2. 2017. évi tervek
  3. Kérdések, válaszok

 

Kérdéseiket feltehetik a rendezvényt megelőzően is! Ennek az az előnye, hogy lehetőségünk van arra, hogy megszerezzük az Önöket érdeklő információkat.

 

Kérdéseiket a kozmeghallgatas@hernad.hu címen tehetik fel.
Az üzeneteket diszkréten kezeljük, azonban csak a kérdező nevével ellátott levelekre áll módunkban válaszolni.
Éljenek a lehetőséggel!

Az érdeklődőket szeretettel várja

Hernád Nagyközség Önkormányzatának
Képviselő-testülete

Program a fiatalokért

február 15, 2017 in Legújabb híreink

VEKOP-8.2.1-15 kódszámú „Ifjúsági Garancia a Közép-magyarországi régióban” elnevezésű kiemelt projekt a Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alatt 4.2 milliárd forintos költségvetésből, az Európai Unió támogatásával a Nemzeti Foglalkoztatási Alap előfinanszírozásában valósul meg.

Az Ifjúsági Garancia lényege, hogy azon 25 év alatti fiatalok, akik sem nem tanulnak, sem nem dolgoznak, minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, inaktivitásban vagy tanulás nélkül, illetve, hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerő-piaci helyzetük javításához.

(A képekre kattintva olvashatják el a részletes tájékoztatókat.)

A projektről készült tájékoztat filmek lapozás után olvashatják.

Tovább… Program a fiatalokért

Tornatermi gondnokot keresünk!

január 8, 2017 in Legújabb híreink

Hernád Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet TORNATERMI GONDNOK munkakör betöltésére

A munkakörbe tartozó, illetve a megbízással járó lényeges feladatok:
Kapcsolattartás, együttműködés az önkormányzat intézményeivel, civil szervezetekkel, csoportokkal, szakemberekkel. A községi sportpálya és az általános iskola tornaterme használatának szervezése és felügyelete. Információadás külső érdeklődők számára. A tornaterem és kiszolgáló helyiségei takarítási feladatainak ellátása.

Pályázati feltételek:
– érettségi bizonyítvány,
– B kategóriás jogosítvány,
– magyar állampolgárság, büntetlen előélet.
Tovább… Tornatermi gondnokot keresünk!

Tájékoztató a hernádi kéményseprőipari sormunka rendjéről

január 3, 2017 in Legfontosabb híreink, Legújabb híreink

A BM Országos Katasztrófavédelmi Országos Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja elkészítette a 2017.évi kéményseprőipari sormunka ütemtervét. Ennek alapján Hernádon a kéményseprőipari sormunkát 2017. július 15. és augusztus 30. között végzik el.

A tevékenységről bővebb információt a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon olvashatnak.

Köszönet a karácsonyi adományokért

december 30, 2016 in Legújabb híreink

A harmadik alkalommal megrendezett „Adni Jó” karácsonyi adománygyűjtő program minden eddiginél nagyobb sikerrel zárult. A Polgármesteri Hivatalhoz eljuttatott ajándékokkal, tartós élelmiszerekkel, ruhaneműkkel és játékokkal a karácsony előtti héten 71 családot, több mint 163 gyermeket tudtunk megajándékozni. Öröm számunkra, hogy az általános iskolások is csatlakoztak a programunkhoz, és az általuk készített „cipősdoboz” ajándékokkal még nagyobb meglepetésben részesülhettek a gyerekek.

Hernád Nagyközség Önkormányzata hálásan köszöni mindazon vállalkozások, magánszemélyek támogatását, akik adományaikkal és munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy szebbé tudtuk varázsolni a megajándékozott családok karácsonyát.

_dsc0998_dsc1002

Falukarácsony 2016

december 5, 2016 in Legújabb híreink

falukaracsony_plakatAz év utolsó községi rendezvénye a Falukarácsony. Talán tíz éve rendeztük meg először. Biztosan sokan emlékeznek arra, hogy akkoriban még kivágott fenyőt állítottunk a Főtéren, amit minden évben másik család ajánlott fel. Négy éve aztán kaptunk egy gyökeres fenyőt, amiről még mi magunk sem hittük el, hogy gyökeret ver az új helyén, hiszen már akkor is 4-5 méter magas volt. De megtörtént a csoda és azóta ez a fa a falu karácsonyfája. Idén december 17-én lesz a Falukarácsony a Főtéren, szeretettel várjuk a hernádiakat

Karácsonyi népzenei műsor lesz a templomban

december 2, 2016 in Legújabb híreink

betlehemben_megzendult_az_enek_plakat
Hernád arról is híres, hogy rengeteg rendezvény zajlik a faluban minden esztendőben. A z adventi időszak különösen bővelkedik programokban, s amire a legbüszkébbek vagyunk az az, hogy ezek az események nem a vásárlásról, a szerzésről, hanem a hagyományok ápolásáról és a kultúráról szólnak. Ez a koncert is a várakozás lélekemelő programja lesz. Jöjjenek el minél többen!

A művészeti iskolások koncerttel várják a Mikulást

december 2, 2016 in Legújabb híreink

mikulas-koncert

Karácsonyi készülődés a kézművesekkel

december 1, 2016 in Legújabb híreink

Hernádon az adventi várakozás egyik nagyon fontos rendezvénye a karácsonyi készülődés címet viselő kézműves délután. A programra invitáló plakáton olvashatják a legfontosabb tudnivalókat:

unnepi_keszulodes_plakat

A legfontosabb tudnivalók a kéményseprésről

december 1, 2016 in Legújabb híreink

Erről a nagyon aktuális és fontos témáról a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatóját olvashatják:

Ki sepri a kéményt?

A lakossági kéményseprést több megyében átvette a katasztrófavédelem. Ez nem azt jelenti, hogy tűzoltók ellenőrzik a kéményeket, a sormunkát változatlanul kéményseprő szakemberek végzik. Az újdonság csak az, hogy ahol a megyei jogú városok nem vállalták a feladatot, ott a katasztrófavédelem szervezésében valósul meg a kéményseprés. A kéményseprőipari (katasztrófavédelmi) szerv a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (BM OKF GEK), amely tevékenységét Megyei Kéményseprőipari Ellátási Csoportok révén végzi. kemenysepres

Mikor jön a kéményseprő?

A lakossági sormunka nincs összefüggésben a fűtési időszakkal. A kéményseprők ütemterv alapján érintik az egyes települések utcáit. Ez gázüzemű és zárt égésterű tüzelő- és fűtőeszközök esetén kétévente, minden egyéb fűtőberendezés esetében évente történik meg.Tovább… A legfontosabb tudnivalók a kéményseprésről

Ismét lehet szociális tűzifát kérelmezni

november 29, 2016 in Legfontosabb híreink, Legújabb híreink

HIRDETMÉNY
szociális tűzifa juttatásról

Hernád Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. november 29-én megalkotta a szociális tűzifa támogatás igénylésének szabályairól szóló önkormányzati rendeletét.

Térítésmentes tűzifa juttatásként háztartásonként maximum 2m3 tűzifa adható a 85 erdei m3 önkormányzat által pályázaton elnyert mértékig.Tovább… Ismét lehet szociális tűzifát kérelmezni