Hernádi Sport Egyesület

A Hernádi Sport Egyesület a falu legrégebben működő civil szervezete. Jelenleg két szakosztálya van: a labdarúgó és a kosárlabda szakosztály.

A kosárlabda szakosztály TAO pályázata (2013)

A Hernád SE kosárlabda szakosztály a 2013/2014 évadra 15.223.635 Ft-ot nyert a TAO pályázaton.

A támogatás jogcíme: a tornaterem parkettájának cseréje                           12.208.978 Ft

Utánpótlás nevelési feladatok                                              2.394.281 Ft

Versenyeztetés költségei                                                           620.374 Ft

A program megvalósításához szükséges önrészt Hernád Nagyközség Önkormányzata biztosítja.

Parketta cserére                                                5.285.272 Ft

Utánpótlás nevelési feladatok                         268.718 Ft

Versenyeztetés költségei                                    69.627 Ft

A kosárlabda szakosztálynak jelenleg egy-egy felnőtt férfi, junior, serdülő, gyermek és mini csapata van, és előkészítő tanfolyama működik. Az öt csapat a Pest Megyei Bajnokságban versenyez.  Az előkészítő csapat 3-4  megyei és országos tornán vesz részt

Folytatjuk az MKOSZ „Dobd a kosárba” programot.

Augusztusban edzőtábort tartottunk, szeptemberben második alkalommal volt „Kosárlabda Dzsembori”, decemberben megrendeztük a XXI. Mikulás Kupát.

A szakosztálynak 71 igazolt és 46 még le nem igazolt játékosa van.

A szakosztály csapatai az Általános Iskola tornacsarnokában edzenek és a hazai bajnoki is itt tartják.

A tornaterem parkettája, a gondos karbantartás mellett is teljes cserére szorul.

A támogatást ismét az OBO Bettermann Kft. biztosította a társasági adójából.

A kosárlabda szakosztály TAO pályázata (2012)
Pályázati időszak: 2012/2013-as bajnoki évad

Jogcímei:kosarlabdak

  • Tárgyi eszköz beruházás
  • Utánpótlás-nevelés  fejlesztése
  • Versenyeztetéssel összefüggő feladatok

A sportfejlesztési program főbb elemei:

A kosárlabda szakosztálynak jelenleg egy felnőtt férfi csapata, egy gyermek vegyes csapata és egy előkészítő (2-3. oszt.) tanfolyama működik. A férfi és a gyermek csapat a Pest Megyei Bajnokságban versenyez. A 2012/13. idényben a férfi és agyermek csapatok mellett indítunk a megyei bajnokságban egy mini és egy serdülő csapatot és egy junior csapatot. Az utánpótlás csapatok indítását a gyereklétszám növekedése teszi lehetővé. Szueptembertől ismét indítunk előkészítő tanfolyamot az 1-2. osztályos gyerekek részére. Szeptembertől részt veszünk az MKOSZ “Labdát minden gyerek kezébe!” programjában.

Minden évben decemberben rendezzük a Hernádi Mikulás Kupát- 2012-ben lesz a 20. – a körzet iskolái, illetve meghívott csapatok részére (a jelentkezők számától függően). Minden évben indulunk a DIOL versenyein is. Évente augusztusban edzőtábort rendezünk a gyerekeknek.

Hernádon a kosárlabda és a labdarúgás csapatjátékok művelhetők. Az általános iskola tanulói és a környező falvakból átjáró gyerekek alkotják a csapatokat. (Az iskola testnevelési tantervében a kosárlabda kiemelkedő szerepet kap.) Az edzések és a mérkőzések az általános iskola tornacsarnokában zajlanak.

Az Általános Iskola tornacsarnokát 1992-ben adták át. Az azóta eltelt időben az Önkormányzat hatalmas erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy állagát, külalakját megőrizze, ami azért is nehéz, mert az iskola testnevelés mellett a gyermek és a felnőtt szabadidősport tevékenységeinek is helyet ad. Látogatottsági adatok: 2009-ben 7520 fő/hó, 2010-ben 7860 fő/hó, 2011-ben pedig 8810 fő/hó (iskolai és szabadidős tevékenység egyaránt).

A gondos karbantartás mellett is jelentősen elhasználódott a helyiség, így mindenképpen szükséges a falak javítása és a tisztasági meszelés.

A szakosztály a felújítási feladatokra 1.610.000 Ft-ot, az utánpótlás nevelésre 2.312.190 Ft-ot, a versenyeztetéssel összefüggő feladatokra 180.000 Ft-ot nyert el, amely összegeket társasági adójából az OBO Bettermann Kft. biztosított.

A pályázat önerejét, összesen 966.910 Ft-ot Hernád Nagyközség Önkormányzata bocsátotta a szakosztály rendelkezésére.