Magyar Falu Program

Programajánló

máj
20
hét
2024
10:00 Templombúcsú @ Római Katolikus Templom
Templombúcsú @ Római Katolikus Templom
máj 20 @ 10:00 – 14:00
 
jún
1
szo
2024
14:00 Gyermeknap @ Hamvas Béla Művelődési Ház és Könyvtár
Gyermeknap @ Hamvas Béla Művelődési Ház és Könyvtár
jún 1 @ 14:00 – 17:00
 
________

 

Bölcsődei ellátás iránti igény felmérése

Kedves Kisgyermekes Szülők!

Az elmúlt években Hernád Nagyközség Önkormányzata egységes óvoda-bölcsődei csoport létrehozásával igyekezett segíteni azoknak a szülőknek, akik gyermekük három éves kora előtt visszatértek a munka világába.

Az egységes óvoda-bölcsődei csoportba azonban maximum 7, két évesnél idősebb kisgyermek vehető fel. A szülői érdeklődések azt mutatták, hogy jóval többen is igénybe vennék a bölcsődei ellátást, ezért a képviselő-testület a tavalyi évben pályázatot nyújtott be az óvoda bővítésére és önálló bölcsőde létrehozására. A pályázatot még nem bírálták el, így nehezen határozható meg a 2017/2018-as nevelési évben indítható óvodai, bölcsődei csoportok száma.

A jogszabályi változások miatt 2017. szeptember 1-től megszűnnek az egységes óvoda-bölcsődék. Önkormányzatunknak azonban továbbra is kötelezettsége a bölcsődei ellátás biztosítása. A bölcsődei ellátás keretében a gyermek húszhetes korától nevelhető és gondozható, a gyermek három éves koráig, illetve ezen túl az óvodaérettség eléréséig. Amíg a pályázatot nem bírálják el a képviselő-testület mini bölcsőde létrehozását tervezi a „Kis óvodában”.

A mini bölcsődében, egy bölcsődei csoportban legfeljebb hét gyermek nevelhető, gondozható. Ha a bölcsődei csoportban valamennyi gyermek betöltötte a második életévét, akkor egy bölcsődei csoportban legfeljebb nyolc gyermek nevelhető, gondozható.

Kérjük a kisgyermekes szülőket, hogy amennyiben bölcsődébe kívánják íratni gyermeküket, 2017. május 8-ig a vezető óvónőnél vagy a polgármesteri hivatalban az erre rendszeresített nyomtatványon (megtalálható az óvodában, polgármesteri hivatalban, letölthető innen) szíveskedjenek jelezni.

Hernád, 2017. március 29.

Zsírosné Pallaga Mária polgármester

 

Közérdekű elérhetőségek (Egységes orvosi ügyelet, MVM, Tigáz, Daköv…)

Népszámlálás 2022

Hasznos információk

Magyarország.hu

Elektronikus ügyintézés

Panaszrendezés

A kistérség települései

Galéria

2013. március 23.